Windows Phone 7-telefoner til Norge om et par uker

Windows Phone 7-telefoner til Norge om et par uker

Telefoner fra HTC og LG blir å få kjøpt i Norge fra månedsskiftet oktober/november.

Microsoft kunngjorde i går detaljene rundt lanseringen av sitt nye mobiloperativsystem Windows Phone 7.

Det blir til å begynne med en relativt strippet versjon av WP7 vi får her i Norge. Det kommer nemlig først kun på engelsk her til lands. Du vil imidlertid likevel kunne skrive med æ, ø og å. En norsk versjon er på vei, men Microsoft kunne ikke fortelle når dette kom til å skje.

Ikke støtte for tilleggstjenester fra start

Norske brukere får fra start ikke tilgang til musikkjøp i Zune-butikken, det blir ikke støtte for Xbox LIVE, man vil ikke få tilgang til applikasjonsbutikken, og det blir ikke støtte for Bing-tjenestene, opplyste Microsoft på den norske pressekonferansen mandag.

LES OGSÅ:

Gartner spår dystre utsikter for Windows Phone 7

Men Microsoft mener likevel det er bedre å lansere noen telefoner med engelsk versjon i Norge enn ingen i det hele tatt, grunnet stor interesse, skriver selskapet i en pressemelding. Fra start blir det to produsenter som lanserer WP7-telefoner i Norge, HTC og LG. Telefoner fra Samsung er også rett rundt hjørnet, men de første tre modellene på markedet blir følgende:

HTC Mozart – 3,7 tommers skjerm, kamera med 8 megapiksler med støtte for 720p-video.

HTC Trophy – 3,8 tommers skjerm, kamera med 5 megapiksler med støtte for 720p-video.

LG Optimus 7 – 3,8 tommers skjerm, kamera med 5 megapiksler med støtte for 720p-video.

Alle telefonene har trøkk nok under panseret til å levere ytelser på toppnivå, og vi kommer tilbake med omtaler av hver av dem når de blir tilgjengelige, i tillegg til en omtale av selve Windows Phone 7.

LES OGSÅ:

Her er LGs første Windows Phone 7-telefon

Likevel klipp ut/lim inn

På den amerikanske pressekonferansen i går ble det også kunngjort at klipp ut/lim inn-funksjonen, som en hel IT-verden har ristet på hodet over at ikke er med fra start i Windows Phone 7, er under utvikling og vil bli lagt inn i en snarlig oppdatering.

Inntrykket generelt fra pressekonferansen i New York er at Microsoft har laget et solid operativsystem fullspekket med funksjoner som passer både proffbrukere og privatmarkedet. Det ser ut til at man har kommet frem til smarte løsninger for det meste – som kartfunksjonen, spilltjenesten Xbox LIVE, og e-postprogrammet, som til og med har en egen ”jeg blir forsinket”-knapp.

Operativsystemet ser dessuten lekkert ut, med et friskt og moderne preg som skiller seg fra konkurrentene, og det blir spennende å se hvordan den nye satsningen blir mottatt av forbrukerne.

LES OGSÅ:

Har toget gått for Microsofts Windows Phone 7?

Les om:

Mobilitet