Windows Phone 7 vil synke med Mac

Windows Phone 7 vil synke med Mac

Microsoft skal slippe eget synkroniserings-verktøy for Mac-brukere senere i år.

Denne uken lanserte Microsoft sitt nye mobiloperativsystem Windows Phone 7. Operativsystemet går rett inn i konkurranse med Apples iPhone og iOS-plattform, og mange venter spent på om Microsoft endelig vil kunne ta opp kampen med sin arge motstander.

Med iPhone er det som kjent mulig å synkronisere telefonen på både en Mac og en Windows-pc. Det var noe usikkert om dette også ville være mulig med WP7, men nå bekrefter Microsoft at også Mac-brukere vil kunne synkronisere telefonen med sine maskiner.

- Senere i 2010 vil Microsoft slippe en offentlig beta av et verktøy som vil gjøre det mulig å synkronisere utvalgt WP7-innhold med Mac-maskiner, opplyser Microsoft i en kunngjøring.

Ytterligere detaljer rundt synkroniseringsverktøyet er ikke kjent, men en britisk Microsoft-ansatt skal ha bekreftet at det dreier seg om Zune, skriver Neowin.net.

WP7-brukere som kjører Windows må benytte seg av Microsofts egen Zune-programvare for administrering av telefonene sine; det vil si laste opp innhold, oppdatere telefonens programvare og kjøpe applikasjoner, musikk og video.

Ifølge Cnet valgte Microsoft en lignende strategi hva gjelder Mac med sin kortlevde Kin-telefon, men synkroniseringsløsningen skal ha vært langt mer begrenset, ifølge nettstedet. Uansett ser det ut til at Microsoft vil la iTunes være i fred.

Les om:

Mobilitet