Windows Phone 7.5 entrer mobiltoppen

Windows Phone 7.5 entrer mobiltoppen

PC World Norge tester fortløpende de mest aktuelle smarttelefonene. Disse telefonene er best akkurat nå.

Synes du det er for drøyt å betale 5-6 000 kroner for en mobiltelefon? Vi har laget en ny budsjettklasse for deg som vil ha en litt rimeligere, men likevel avansert, mobil.

Tidligere har vi kun hatt én klasse for rene touchtelefoner, i tillegg til klassen for mobiltelefoner med qwerty-tastatur. Vi har nå valgt å skille ut de litt rimeligere touchtelefonene i en egen klasse – «Budsjettklassen». De aller billigste og enkleste mobiltelefonene styrer vi fortsatt unna. Derfor vil du i budsjettklassen finne forholdsvis avanserte telefoner – telefoner for deg som vil ha mest mulig avansert telefon, men til en god pris. Alle telefonene i budsjettklassen koster under 3 000 kroner, noen enda rimeligere.

I toppklassen finner du fortsatt de råeste mobiltelefonene, og toppmodellene fra hver enkelt produsent.

Nye modeller på mobiltoppen

Siden forrige toppliste har vi ikke fått inn noen nye telefoner i toppklassen, men det er flere nykommere i budsjettklassen og klassen for mobiltelefoner med tastatur.

I budsjettklassen kaprer Sony Ericsson de to første plassene, med henholdsvis Xperia Neo og Xperia Ray. Begge telefonene er veldig gode kjøp, men Ray er litt smalere, tynnere og lettere, og har en mindre skjerm. Spesifikasjonene ellers er veldig like, og begge telefonene har et veldig godt kamera og veldig gode skjermer. Neo har HDMI-utgang, noe som mangler på Ray.

På en tredjeplass i budsjettklassen finner vi LG Optimus Black, en mobiltelefon med en svært lyssterk skjerm og ellers ganske gode spesifikasjoner til prisen. Fjerdeplassen går til nykommeren Huawei U9000 (Ideos X6), som er en rimelig og forholdsvis godt utstyrt telefon til en god pris.

Den siste nykommeren er Sony Ericsson Xperia Mini Pro. Dette er etterfølgeren til tastaturmobilen Xperia X10 Mini Pro. Telefonen er blitt litt større enn forgjengeren, og skjermstørrelsen er økt fra 2,55 til 3 tommer. Oppløsningen er også høyere, og telefonen har ellers fått en kraftigere prosessor, mer minne og et kraftigere batteri. Vil du ha en liten og lett Android-mobil med fysisk tastatur, er dette kanskje det beste kjøpet. En større omtale av Xperia Mini, Mini Pro og Sony Ericsson Xperia Ray kommer i hovedbladet og på pcworld.no.

Windows Phone mer attraktivt

Windows Phone er nå endelig lansert i Norge, og vi har testet den nye 7.5-versjonen (Mango) i norsk utgave. Alle de tre Windows-telefonene som ligger på topplisten vil nå kunne oppdateres til den nye versjonen. Etter vår mening retter den nye versjonen opp veldig mange av de opprinnelige manglene i Windows Phone. Samtidig blir også de fleste funksjonene i Windows Phone nå tilgjengelig i Norge, blant annet mulighet til å laste ned apper fra Marketplace og spille spill via Xbox Live. Og nå er det selvfølgelig både norske menyer og norsk skjermtastatur.

Vi mener forbedringene i Windows Phone, og tilgjengeligheten i Norge, gjør at Windows-telefonene nå er et langt mer attraktivt alternativ enn de var for kort tid siden. Vi har derfor valgt å justere opp karakteren på disse telefonene ett hakk.

Utover høsten og vinteren venter vi inn flere nye Windows Phone-modeller, blant annet to nye HTC-modeller; HTC Titan og HTC Radar. Titan har en 4,7-tommers skjerm, og er dermed den HTC-telefonen med den største skjermen så langt. Telefonen er bare 9,9 mm tykk. HTC Radar har litt mer tradisjonell størrelse, med en 3,8-tommers skjerm.Klikk på bildet for å se hele topplisten.Klikk på bildet for å se hele topplisten.
Klikk på bildet for å se hele topplisten.

Les om:

Mobilitet