Windows i synk-trøbbel

Windows i synk-trøbbel

Enkelte Windows Mobile-telefoner sliter med synkroniserngen. Microsoft har ikke kommet med en løsning.

I flere forum for smarttelefonbrukere har praten gått om store og delvis uforklarlige problem med synkronisering av Windows Mobile via Activesync. Dette melder svenske Pc för alla.

Feilen, med den kryptiske koden 86000107, oppstår når en mobil enhet med Windows Mobile 6.1 skal synkes med to ulike Windows-maskiner, for eksempel hjemme- og kontormaskinen.

6.1-utgaven er systemet som benytte av både Sony Ericssons Xperia X1 og HTC Touch-telefonene. Det er bare dette systemet som får feilen, sies det.

Mange får problemet

«Jeg fikk problem når jeg oppdaterte min HTC Tytn 2-mobil fra Windows Mobile 6.0 til 6.1. Nå kan jeg bare synke med én av mine maskiner,» skriver en bruker i en forumtråd om Windows-feilen. Selv om tråden er besøkt mer enn 15.000 ganger, har Microsoft ennå ikke svart.

Enkelte brukere skriver også at de sliter med å synke i det hele tatt.

En bruker hevder Microsoft har henvist til mobiltelefonleverandøren, mens en annen hevder Microsoft klassifiserer dette som en begrensning i Activesync-programmet heller enn en feil. Xperia-supporten henviser på sin side til Microsoft.

- Jobbes med

Avdelingssjef for Mobile Communication Business hos Microsoft Sverige, Peter Wissinger, har ikke selv opplevd problemet med sin 6.1-telefon og sine maskiner, men sier han nylig ble gjort oppmerksom på problemet via bloggen sin.

- Jeg vet også at Microsofts team i USA allerede arbeider med dette spørsmålet, sier han.

Han vet ikke når problemet kan forventes løst.

- Det går ikke å svare på ennå. I og med at problemet ikke oppstår i samtlige tilfeller er det en ganske kompleks feilsøking som må gjøres for å identifisere hva som forårsaker dette problemet og å finne en løsning.

Les om:

Mobilitet