ZTE lanserer Firefox-telefon

ZTE lanserer Firefox-telefon

ZTE Open på markedet fra sommeren.

Flere aktører har annonsert sin satsning på Firefox OS på mobiltelefoner, men ZTE er den første aktøren ut som annonserer en konkret modell.

ZTE Open vil være en budsjett-telefon, noe også markedene den i første omgang blir tilgjengelig på antyder. Ifølge pressemeldingen fra ZTE vil Spania, Venezuela og Colombia være landene det telefonen først blir tilgjengelig.

Telefonen vil være basert på Qualcomm Snapdragon S1 MSM7225A. Dette er en enkeltkjerneprosessor basert på Coretex A5 og er samme prosessoren man blant annet har sett i ZTE Blade II.

LES OGSÅ:

Sony Xperia Tablet Z lansert

Spesifikasjoner som ellers oppgis er 256 megabyte minne, 512 megabyte ROM, 3,5-tommers TFT-skjerm med 480x320-oppløsning, 3,2 megapixels kamera og ytre mål på 114 x 62 x 12,5 mm.

HTML5

Et sentralt element med Firefox OS er fokuset på HTML5-baserte applikasjoner. I teorien skal dette gjøre det enklere å lage applikasjoner som kan benyttes på flere plattformer uten større modifikasjoner - det både på mobiltelefoner såvel som nettleser på nettbrett og pc.

Appmessig vil det i utgangspunktet naturligvis være tynt ved introduksjonen av et nytt operativsystem for mobiltelefoner. En del sentrale applikasjoner er imidlertid alt på plass, som Facebook og karttjeneste via Nokias Here-tjeneste.

Mer informasjon: www.ztedevices.com

LES OGSÅ:

Telenor lanserer Firefox-telefoner

Les om:

Mobilitet