Mobilkamera med dobbel megaoppløsning

Casio Computer er den første produsenten av mobiltelefoner som lanserer en modell som kan ta bilder med en oppløsning på 2-megapiksler.
Lanseringen kommer kun seks måneder etter den første mobiltelefonene med megapiksel-digitalkamera ble lansert. Gapet mellom mobilkameraene og digitalkameraene ment for konsumentmarkedet, er i ferd med å bli mindre.

Høyere kvalitet på bildesensoren på telefonen betyr at den kan ta bilder med en oppløsning opp til 1.600 x 1.200 piksler, ifølge Casio.

Andre kameralignende funksjoner inkluderer autofokus, en digital 10X zoom, digital film-funksjon samt flere bildetakingsmodus - som for eksempel "kveld" og "portrett". Bildene kan lagres i telefonen eller på et minnekort.

Ved å bevege seg til 2-megapiksel oppløsning og med de mange tilleggsfunksjonenen, nærmer telefonen seg spesifikasjonene til konvensjonelle digitale kamera - spesielt de billigste modellene, skriver IDG News Service.

For eksempel har Casios kamera Exilim EX-S2 samme oppløsning, men kun 4X zoom. Men telefonen mangler fremdeles enkelte nyttefunksjoner - som for eksempel blitz.

Men det er et stykke frem likevel. Dagens digitalkamera har typisk en oppløsning på mellom tre og fem megapiksler, og har i tillegg flere avanserte funksjoner. Det betyr at Casio-modellen og andre modeller som vil bli lansert i fremtiden, ikke vil danke ut det digitale kameraet, men kan gjøre en god jobb som en erstatning.

Men Casio-modellen, A5403CA, er designet kun for KDDI Corp. sitt CDMA2000 1X-nettverk og er ikke kompatibel med andre nettverk - verken i Japan eller andre steder i verden.