Mobilselskap mot stupet

Mobilselskap mot stupet

10 000 nordmenn vil stå uten mobildekning fredag, når linjene stenges til Vectone og Lyca mobile.

Rundt 10 000 mobilbrukere i Norge risikerer i slutten av uken å stå uten mobilabonnement. Årsaken er at Post- og teletilsynet (PT) har gitt Telenor tillatelse til å stenge tjenestene til Vectone mobile og Lyca mobile fra nettet sitt. Dette vil skje på fredag.

PT ber kunder med mobilabonnementene Vectone mobile og Lyca mobile, om snarest å bytte leverandør. Eierselskapet Barablu har ikke på noen måte rettet seg etter tilsynets vedtak, og de om lag 10 000 kundene vil derfor stå uten en fungerende mobiltjeneste etter fredag 13. mars.

Bruksbegrensning

PT ga 26. februar Telenor tillatelse til bruksbegrensning overfor Barablu Mobile Norway (Barablu), det vil si tillatelse til å stenge ned tjenestene som Barablu kjøper fra Telenor.

Disse tjenestene er nødvendige for at Barablu skal tilby mobiltjenester. Barablu selger sine tjenester under merkenavnene Ventone mobile og Lyca mobile.

Barablu har misligholdt sine betalingsforpliktelser overfor Telenor, og tillatelse til bruksbegrensning kan i slike tilfeller gis av PT etter at andre løsninger er forsøkt.

Samtalepriser

Mobiltjenestene er rettet mot internasjonale mobilbrukerne. Selv beskriver Vectone mobile seg på nettstedet som følgende:

- Vectone mobile har et av de største private telekomnettverk i Europa. Vi utvikler vår egen nyskapende teknologi og samarbeider med 150 telekom-selskaper over hele verden for å kunne gi deg de beste tjenestene, service og de laveste samtaleprisene. Vi opererer for øyeblikket I Danmark, Norge, Sverige og Storbritannia. Og håndterer mer enn en halv milliard minutter i form av telefonsamtaler hver måned.

Saken fortsetter. Les videre på neste side.