Mobilspill tar av i India

Mobilspill tar av i India

Spill på mobilen er blant de raskest voksende aktivitetene i India.
Mobilspill-markedet er ventet å eksplodere globalt sett i løpet av de neste årene. India haler innpå resten av den mobile verden. Ifølge markedsanalytikerne In-Stat/MDR, er det mobile spillmarkedet ventet å nå rundt 26 millioner brukere ved utgangen av 2004.

Faktisk er antall indiske mobiltilhengere i ferd med å overstige de som bruker fasttelefon. Mens omfanget av mobiltelefoni ble anslått til bare 10 millioner brukere i januar 2003, hadde antallet steget til 44,9 millioner brukere i oktober i år. Bruken økte med 1,4 millioner bare på en måned, melder Telecomselskapet i India.

Billig og ungt

Det er først og fremst lave priser og et enormt stort ungdomsmarked, som styrer omfanget av bruken. Også de som befinner seg utenfor de urbane områdene, adopterer mobilen som et må ha- gode, melder bbc.

Alt fra publishere, utviklere, animatorer og musikere har hengt seg med på mobilbølgen.

Indias mobilmarked vil bringe inn 336 millioner dollar innen 2009.

Dermed har ullike servicetjenester utover telefonsvareren vokst vokst med rekordfart i India. Ifølge In-Stat/MDR, er den ventet å skape et av de viktigste elementene i den mobile multimedia økningen.

--Mobilspill er ikke bare gøy, men er også et viktig moment for underholdningsindustrien generelt. Tilbudet en lukrativ markedsmulighet for bransjen. India har per idag seks store spillutviklere og fire mobilopertører som tilbyr spill til sine abonnenter, forteller direktør i In-Stat/MDR, Clint Wheelock,

Fortsatt etter

Mindre enn 20 prosent av Indias totale antall innbyggere er eiere av mobiltelefon, sammenlignet med vel over 50 prosent i de europeiske landene. Tross den store økningen i bruken, ligger de dermed fortsatt etter Europa.

Analytikere hevder 220 millioner mennesker vil spille spill over telefonen i løpet av 2009, noe som vil tilføre mobilfirmaene milliarder av kroner.