Mobilsvar er ut

Mobilsvar er ut

Yngre mennesker benytter seg stadig sjeldnere av mobilsvareren.
Mangel på tålmodighet med et system som krever at en må snakke inn beskjed i håp om at vedkommende responderer på et eller annet tidspunkt, samt laber interesse for å måtte ringe et annet nummer for å sjekke om hvem som har ringt, resulterer i at stadig flere velger sms fremfor telefonsvarer.

Ikke behov

Ifølge engelske Mobeon Labs er behovet for telefonsvarer dessuten blitt mindre fordi yngre mennesker bringer med seg mobilen stort sett overalt samtidig som den er slått på. Ettersom de aldri er utenfor rekkevidde og stort sett alltid tilgjengelige, ser de dermed ikke poenget med mobilsvar, melder bbc.

Hører ikke

Telefonsvareren forutsier dermed et tilgjengelighetsproblem unge mennesker sjeldent har. Samtidig som de har utviklet alle mulige taktikker for å kunne håndtere tekstmeldinger når de sitter opptatt i møter eller klasser.

Denne generasjonen skaper imidlertid problemer for mange firmaer fordi de kan ende opp i situasjoner hvor halvparten av de ansatte etterlater beskjeder for den andre halvparten som aldri lytter på dem.

Mange firmaer har derfor begynt å lete fram løsninger på disse problemene. Etter at 85 prosent av de spurte i frimaet Spinvox sa de stort sett må lytte til beskjedene flere ganger for å få med seg hva som blir sagt, har firmaet sørget for en service som snur talebeskjeder til tekstmeldinger som så blir sent til telefonen din.

Eldre mennesker derimot, ringer gjerne opp et nummer for å finne ut av hvem som har forsøk å ta kontakt.