Mobilt samarbeid mellom Cisco og Motorola

Motorola og Cisco samarbeider om å lage en sømløs mobilitetsløsning som inkluderer wlan-, ip- og mobiltelefoniteknologi.
Ved å mikse og blande nøkkelegenskaper og fordeler ved mobiltelefoniteknologi, 802.11-trådløs teknologi og faste linjer skal Motorola-Cisco-løsningen sørge for én enkeltstående kommunikasjonsenhet.

Denne enheten skal bygge bro mellom den fysiske og virtuelle arbeidsplassen, og sørge for når som helst og hvor som helst-kommunikasjon for mobile businessbrukere.

Den strategiske alliansen med Cisco er en del av Motorolas overordnede strategi for å gi bedrifter og forretningsbrukere løsninger i en stadig mer mobil og virtuell arbeidshverdag, i følge en pressemelding fra Motorola.

- Motorola styrker og utvider sitt tilbud til bedriftene ved å utvikle strategiske forretningsforhold med ledende selskaper som Cisco for å lage en komplett løsningsportefølje, sier Greg Brown som er sjef for Motorolas Government and Enterprise Mobility Solutions-divisjon.

Sømløs kommunikasjon

Han legger til at Cisco er en leverandør i verdensklasse når det gjelder ip-kommunikasjon og wlan-infrastruktur, og at Motorola er glad for å ha dem med på laget.

Teknologiene vil kombineres i form av telefoner som kjører både wi-fi og vanlig mobilelefoniteknologi. Løsningen vil bruke 802.11-teknologi i den fysiske bedriften og mobiltelefoniteknologi andre steder, med en sømløs kommunikasjon mellom nettverkene.

Motorola og Cisco jobber sammen om både løsningsutvikling og markedsplaner. Ifølge pressemeldingen skal løsningen være tilgjengelig tidlig i 2006.