Mobiltelefon for Skype

Den nye Skype-telefonen vises på CES-messen i Las Vegas i dag.

Netgear og Skype lanserer i dag det som ifølge selskapene verdens første trådløse WiFI-mobiltelefon. Den nye Skype-telefonen, samt en ruter som er optimalisert for Skype, er del av en ny produktserie som blir vist på CES-messen i Las Vegas i dag.

Den nye WiFi-telefonen muliggjør mobil internettelefoni for Skype-brukere. Skype-telefonen fungerer umiddelbart når telefonen kobles opp til et trådløst nettverk i hjemmet, på kontoret, på en kafé eller en åpent tilgjengelig hotspot, skriver selskapene i en pressemelding.

Samme tjeneste

Skype-tjenesten er den samme, og gir mulighet til å ringe lokale og internasjonale samtaler gratis, foreta konferansesamtaler, chatte, og for en liten avgift ringe til fasttelefoner. Med dette nye produktet slipper imidlertid brukerne nå å være avhengig av en PC for å ringe gratis over Internett.

For å bruke Netgears Skype-telefon behøver brukeren kun å skru telefonen på og skrive inn brukernavn og passord. På skjermen vises brukerens kontaktliste og status på oppkoblingen. Det er også mulig å ringe til det faste telefoninettet via Skypes tjeneste SkypeOut.

Netgears trådløse ruter, RangeMax wireless Router (WPN824) med Smart MIMO-teknologi, er utviklet for optimal bruk av Skype. RangeMax-teknologien er egnet til bruk med Skype, da den tilpasser seg endrede forhold ved å unngå forstyrrelser fra nærliggende trådløse nettverk. Den eliminerer også døde vinkler for å opprettholde den best mulige oppkoblingen.