Apple kan bytte til Intel

INTEL BRIKKESETT: Men prosessorene vil fortsatt være designet av Apple og produsert av TSMC og Samsung. Bildet viser Intel Atom-prosessor. (Foto: Intel)

Apple kan bytte til Intel

Neste generasjon smarttelefon kan kjøre Intel-brikkesett.

Det er sannsynlig at Apple gjentar tilnærmingen til Intel som for ti år siden gjorde deres Mac-datamaskiner til Mac-PC-er.

Intel og Samsung

En ny avtale med Intel om levering av mobile brikkesett setter fart i ryktene om at Intel vinner nytt terreng i markedet for mobile enheter. Fram til nå har nettbrett og smarttelefoner fra Apple kjørt med brikkesett produsert av Qualcomm.

Prosessorene i mobilene vil fortsatt være designet av Apple og produsert av TSMC og Samsung.

Det er ventet at overgangen vil gå gradvis, og at Qualcomm fortsatt vil levere prossorer og brikkesett for de smarttelefonene som skal selges i Kina og for nettverket til Verizon i USA, melder Cellular-News.

Qualcomm varslet i april investorene om at denne diversifiseringen fra Apple ville ramme selskapet, forteller Mobile World.

Historisk

I 2005 annonserte daværende Apple-sjef Steve Jobs at Mac-datamaskinene forlot Power-plattformen til fordel for Intel x86/x64-arkitektur. Dermed ble Mac-ene PC-er på linje med PC-er som kjører Windows og Linux-operativsystemer. De første Mac-PC-ene var klare i januar 2006.

mobiltelefoner