Morten A. Meyer til IBM

Morten A. Meyer til IBM

Tidligere moderniseringsminister Morten A. Meyer skal lede IBMs norske konsulentdivisjon. - Etter at jeg måtte forlate statsrådstolen, vil jeg si at jeg på tross av mine 46 år har følt meg attraktiv, sier Meyer.

Meyer begynner i ny jobb 17. januar 2006.

 

Grunnen til at han ikke begynner før, er at Meyer må fullføre en karantenetid han selv har vært med på å innføre. Han legger lite skjul på at dette ikke var det eneste tilbud han har fått.

           

Meyer etterfølger Nils Einar Nilsen  som leder av IBM Norges konsulentdivisjon, Business Consulting Services (BCS).

 

- Nilsen har fått utfordringer utenfor IBM  før det ble aktuelt å tilby Meyer denne jobben, understreker Thorkildsen overfor Computerworld.

 

Komfortabelt 

 

-  Det føles veldig komfortabelt å gå til en stilling som faktisk er ledig, og ikke til en stilling som eventuelt skulle være konstruert spesielt til meg, leger Meyer til.

 

- Blant mange spennende muligheter fremhever IBM seg gjennom en bredere og mer helhetlig tilnærming til kundens utfordringer. Kombinert med IBMs solide posisjon og spennende utvikling, ble valget enkelt, sier Morten Andres Meyer.

 

At IBM har en stor konsulentavdeling på Hamar, har trolig heller ikke talt i negativ retning. Meyer skal i første rekke jobbe på Mastemyr utenfor Oslo, men også på Hamar.

 

- Jeg skulle gjerne fullført den jobben jeg var i gang med før Stortingsvalget i høst. Etter at jeg måtte forlate statsrådstolen, vil jeg si at jeg på tross av mine 46 år har følt meg attraktiv. Jeg har tenkt ganske nøye over hva som var viktig for meg, når jeg nå skulle gjøre et nytt valg, sier Meyer til Computerworld.

 

- Jeg ønsker å ha en jobb der min innsats har betydning for flere enn meg selv. IBM er en betydelig aktør i Norge. Det å være med på å gi IBMs kunder bedre systemer og løsninger, og dermed øke deres evne til inntjening, tilfredstiller mine krav, forteller Meyer.

 

Glad og stolt

 

Administrerende direktør i IBM Morten Thorkildsen sier han er både glad og stolt over denne tiltredelsen, på bakgrunn av det engasjement og pågangsmot Meyer har vist. Han sier videre at han gleder seg til at han blir en del av IBMs lederteam..

 

- Morten Andreas Meyer har vært en sterk pådriver til omstilling og modernisering av offentlig sektor. IBMs fokus er på innovasjon. Vi ser derfor på Meyers bakgrunn og kompetanse som relevant for vår satsning innen rådgivning og gjennomføring av omstillingsprosjekter, sier han.