Mot slutten for videospilleren

Mot slutten for videospilleren

Storbritannias største elektrokjede har annonsert at de vil slutte å selge videospillere.
Dermed kan det mange trofaste videospillerbrukere fryktet, snart være realitet. Britiske Dixon, som eier den norske Elkjøp-kjeden, har annonsert at de vil kutte videospillere på grunn av salgsboomen for dvd- spillere. Kjeden regner med å selge sitt siste utvalg videospillere innen jul, melder BBC.

Dvd som gjelder

Det betyr slutten på en 26 årig liv for apparatet som endret folks seervaner ved å sørge for at de fikk med seg sine favorittprogrammer på tv, selv om de befant seg annet sted enn foran skjermen under sendetid.

For nå er det bare dvd som gjelder.

Selgere i den britiske elektrokjeden sier etterspørselen etter videospillere har falt dramatisk siden 1990.

Det er likevel med et visst vemod at markedsdirektøren i Dixon, John Mewett, sier farvel til det som ifølge ham selv har vært blant de viktigste produktene i historien, når det gjelder brukerteknologi.

-- Dette markerer at vi for alvor trer inn i digital teknologi med drastisk endring, både i bilde, kvalitet og tilgjengelighet, sier Mewitt.

Billig

Den siste videspilleren på markedet kan nå anskaffes for i underkant av 200 kroner. Prisen på dvd-spillere har også dalt ned til et nivå som appellerer til brukerne. Den første videospilleren, laget av japanske JVC, ble solgt på Dixon i 1978 for rundt 1.600 kroner.

I 1990 ble det ble solgt mer enn 200 millioner videospillere på verdensbasis.

Det er likevel fortsatt håp for britiske vhs-fans eller for dem med store tapesamlinger. Currys, søsterselskapet til Dixon, vil fortsatt selge videospillere.