TOUCH I MØTEROMMET: NEC lanserer berøringsfølsom møteromsskjerm som både håndterere finger- og penn-betjeningen samt presentasjoner som strømmes fra mobiler, nettbrett og bærbare pc-er. (Foto: NEC)

TOUCH I MØTEROMMET: NEC lanserer berøringsfølsom møteromsskjerm som både håndterere finger- og penn-betjeningen samt presentasjoner som strømmes fra mobiler, nettbrett og bærbare pc-er. (Foto: NEC)

Berøringsskjerm for møterommet

I mai blir NECs nye berøringsskjermer for møterommet tilgjengelig i Norge og Norden.

Infinityboard er navnet på den nye typen interaktiv skjermløsning som NEC nå lanserer.

Berøringsskjermene skal bidra til bedre samhandling og kan brukes både til videokonferanser, kreativ idemyldring og interaktive presentasjoner, ifølge NEC.

Fingre, penn og strømming

Løsningen forener fysisk nærhet og moderne trådløs kommunikasjon. På den ene siden kan man betjene skjermene med både fingre og penn slik at man kan tegne og skrive direkte på skjermen. På den andre siden kan man strømme innhold til skjermene direkte fra sin pc, smartmobil eller nettbrett.

– Infinityboard er en plattformuavhengig løsning for samhandling med videokonferanse og digitale whiteboards, skriver NEC i pressemeldingen.

De nye møteromsskjermene kommer med full 4K-oppløsning etter Ultra Hight Definition-standarden (UHD).

Stor og større

De berøringsfølsomme møteromsskjermene kommer i to størrelser, på henholdsvis 65 og 84 tommer. NEC benytter en berøringsteknologi som gjør det mulig å bruke både fingre og berøringspenner på skjermen.

Dette er skjermer som er myntet på brukere som befinner seg både nært skjermen og et stykke unna, og NEC lover at bildekvaliteten sikrer en god visuell opplevelse også for brukere som står tett inntil skjermen, noe man gjør for eksempel når man skriver eller tegner på skjermen.

Det nye møteromssystemet er basert på å kjøres under Windows 10. Løsningen er modulær i oppbyggingen, og det skal være enkelt å bytte ut høyttalere, kamera og pc uten å måtte ta skjermen ned fra veggen.

Tilbehør for videokonferanser

For dem som vil bruke Infinitiboard-skjermen til videokonferanser, tilby NEC tilbehør som et programvaredrevet høyoppløselig Huddly-kamera med 120 graders visningsvinkel, høyttalere fra Seas og mikrofonløsning fra Sennheiser.

Sammen med skjermene leverer NEC ny samhandlingsprogramvare som skal gjøre det enkelt å kjøre trådløse presentasjoner på skjermene. Ved hjelp av NECs Multipresenter-funksjon skal det være enkelt å koble opp alle slags enheter som medarbeidere og besøkende har med seg som Bring Your Own Device-produkter – BYOD. Dermed skal det være lett å koble opp smartmobiler, nettbrett og bærbare pc-er til trådløs strømming av presentasjoner.

De nye produktene vil bli vist på ISE-konferansen i Amsterdam den andre uka i februar.

møterommet