Motiverer kolleger til utvikling

Motiverer kolleger til utvikling

DND: Tom Reffhaug i Umoe IKT oppfordrer alle til å ta EUCIP-sertifisering.

Umoe IKT innførte EUCIP Core Level-sertifisering som et tilbud til sine ansatte. Nå har de ambisjoner om å gjennomføre en Professional Level-sertifisering på sine respektive fagområder.

- Formålet med tilbudet var todelt. For det første var det å sikre at ansatte i disse stillingene kunne teste eller bekrefte sin kompetanse på området IKT-infrastruktur som legg i en bevisstgjøringsprosess i forhold til egen kompetanseutvikling. Dernest var det for å dokumentere vår produsentuavhengige fagkompetanse overfor våre viktigste kunder og befeste vår posisjon som kundens uhildede rådgiver på IKT-infrastruktur, forteller forretningsutvikler/Business Analyst Tom Reffhaug i Umoe IKT.

Kjøpt av Atea

I november i fjor ble drammensselskapet kjøpt opp av Nordens største leverandør av IT-infrastruktur; Atea. Men det endrer ikke planene for ytterligere sertifisering.

– Jeg opplever at Atea er positive til programmet og interesserte i å lære mer om det, og at det er en interessant mulighet som kan passe fint inn som et supplement til eksisterende og kommende kompetansebyggende tiltak som vi kan tilby våre ansatte. Vi har vært gjennom første modul (Plan) og er i gang med modul 2 (Build), og regner med å ha de første kandidatene til sertifiseringen gjennom hele prorammet i løpet av våren 2011. Vi ønsker å motivere så mange som mulig til å gjennomføre programmet slik at vi sikrer en felles kompetanseplattform og skaper en kollektiv og individuell trygghet for videre kompetanseutvikling. Programmet vil videre trolig bevisstgjøre den enkelt på hvilke fagområder han/hun kunne tenke seg å gå mer i dybden og utvikle seg over tid.

Les flere saker fra Dataforeningen på computerworld.no/dnd

- Relevant for alle

– Vi har i dag flere ansatte som har kompetanse på Professional level-nivået innenfor flere fagområder, og flere har antydet at de er interesserte i å forfølge en sertifisering på disse områdene. Det er nok grunnen til at såpass relativt mange personer har meldt sin interesse på Core Level-sertifiseringen, fordi de har ambisjoner om å gjennomføre en Professional Level-sertifisering på sine respektive fagområder.

– Jeg mener at Core Level-sertifiseringen er relevant for alle som jobber med, har ansvaret for eller er involvert i IKT-relaterte problemstillinger både i private og offentlige virksomheter uavhengig av bransje. Den skaper en trygghet for egen faglig vurdering, og sikrer en felles faglig plattform, og utgjør dermed en kvalitetssikring i IKT-relaterte arbeids- og beslutningsprosesser, avslutter Reffhaug.

Les mer om EUCIP på eucip.no.

Computerworld samarbeider med den Den Norske Dataforening (DND).

Medlemmer får Computerworlds papiravis gratis, og kan i tillegg kan lese nyheter fra DND på computerworld.no/dnd.

Innholdet er i sin helhet produsert av Dataforeningen.