Motivert og ydmyk HP-sjef gleder seg til å overta roret

Motivert og ydmyk HP-sjef gleder seg til å overta roret

Etter kun ett år i selskapet overtar Eivind Roald stafettpinnen etter Frode Haugli. Computerworld snakket med HPs nye sjef.
-- Jeg går til oppgaven med stor ydmykhet. HP er et meget veldrevet it-selskap, og jeg gleder meg til å videreføre utviklingen av selskapets ledende markedsposisjon, sier han til Computerworld.

Mandag denne uken ble det slutt på spekulasjonene om hvem som skulle overta som administrerende direktør i HP Norge. Roald kommer fra stillingen som salgsdirektør i divisjonen CSG i HP. Han har tidligere åtte års erfaring fra Accenture, hvorav fire som partner med ansvar for High Tech og Media Entertainment-segmentene i Norge. Av utdannelse er han diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI.

Rett leder

Den avtroppende direktør, som har ledet selskapet til en omsetningsøkning på 3 milliarder kroner, er sikker på at HP har funnet rett arvtaker.

-- Vi har vært igjennom en grundig og god prosess. Det har vært flere dyktige kandidater til stillingen, men vi føler at Eivind Roald er den rette lederen for HP Norge, sier Haugli.

Ifølge Haugli er det tre hovedgrunner til at valget falt på Roald. For det første har han rukket å vise til svært solide resultater i sin ansettelsesperiode. Han har dessuten relevant bakgrunn fra tyngre rådgivning, salg og markedsføring, og han har et holdningsmønster som passer HPs bedriftskultur.

-- Hvilke personlige egenskaper føler du selv at du kan bidra med i HP Norge?

-- Jeg har 16 års erfaring innen områdene forretningsledelse og organisasjonsutvikling, og jeg har opparbeidet meg en stor bredde på bakgrunn av dette. Min primærstyrke er å forstå forretningsutfordringer og dermed bidra til at vi kan utvikle gode løsninger. Jeg har også en styrke i å skape engasjement og motivere medarbeidere, poengterer Roald.

Nedbemanning

I sommer kom meldingen om at HP skulle kutte vel 15.000 jobber på global basis. Hardest har dette rammet ansatte i USA. Mye tyder på at Norge slipper unna med rundt 20 stillinger.

-- Det er vel litt spesielt å overta nå med tanke på nedbemanningsprosessene selskapet gjennomgår?

-- Jeg føler at de beslutningene som er tatt av Mark Hurd (toppsjef i HP red. anm.) er riktige. Vi må effektivisere og optimalisere organisasjonen. Heldigvis får ikke dette store konsekvenser i Norge. Effektiviseringen skal sørge for at vi skal omgås mer med kundene og tilby dem bedre tjenester. Tall fra tredje kvartal i år viser at HP igjen har overtatt pc-tronen fra Dell, med sine 77.384 solgte stasjonære og bærbare enheter. Totalt er det en økning på 46 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Dette har Roald tenkt å bygge videre på.

-- Jeg ser ingen grunn til at HP ikke skal være nummer én på pc-salg i Norge. Samtidig blir det en utfordring å flytte oppfatningen om HP som kun en bokspusher, sier han.