Motorola fosser frem i mobilmarkedet

Motorola fosser frem i mobilmarkedet

Motorola blåste analytikerne av banen da selskapet la frem resultatet for første kvartal. Mobilsalget tar av, spesielt i Europa.
Motorola omsatte for 8,58 milliarder dollar i kvartalet. I samme periode i fjor omsatte selskapet for 6,04 milliarder dollar. Nettoresultatet havnet på 609 millioner dollar, sammenlignet med 169 millioner året før.

Resulatene blåste forbi Motorolas egne antakelser, og hva analytikerne på Wall Street forventet. I januar regnet Motorola med en omsetning i området 6,4 og 6,8 milliarder, mens analytikerne hadde ventet 6,75 milliarder dollar i omsetning.

Motorola solgte 25,3 millioner mobiltelefoner i kvartalet. I samme periode i fjor var totalsalget på 16,7 millioner enheter. Omsetningen beløp seg til 4,1 milliarder dollar - en økning på 67 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Til sammenligning solgte Nokia 44,7 millioner enheter i samme kvartal, men det var en nedgang på 15 prosent.

Motorola hevder at salget av mobiltelefoner var spesielt sterkt i Europa, Nokias hjemmemarked.

Motorola kunne også rapportere om solid salgsøkning i sin brikkedivisjon, som er planlagt utskilt i eget selskap senere i år under navnet Freescale Semiconductor. Omsetningen landet på 1,4 milliarder dollar, en økning på 21 prosent i forhold til i fjor.

I lys av de gode resultatene oppjusterer Motorola omsetningsmålet for inneværende kvartal. Selskapet tror den vil ligge på mellom 8,2 og 8,6 milliarder, mens analytikerkorpset har selskapet på 6,92 milliarder dollar i omsetning i andre kvartal.