Motorola saksøker Microsoft

Motorola saksøker Microsoft

Opphavsrettskrangelen mellom Motorola og Microsoft fortsetter.

Motorola har levert et søksmål mot Microsoft basert på at programvaregiganten skal ha brutt opphavsretten til Motorola i 16 av sine patenter. Søksmålet skal gjelde programvare på både pcer, mobiler og servere i tillegg til Xboxprodukter.

Saksøker hverandre

Søksmålet kommer kun en dag etter at Microsoft saksøkte Motorola for andre gang på kort tid over lisensrettighetene til teknologi Microsoft benytter i Xbox. Microsoft saksøkte også Motorola i oktober fordi selskapet mente Motorola brøt Microsofts opphavsrett i utviklingen av ni patenter i Motorolamobiler som benytter Androidprogramvare.

Feilslåtte forhandlinger

Kjernen i konflikten mellom selskapene bunner i feilslåtte forhandlinger rundt produkter som er avhengige av teknologi fra flere ulike selskaper, som Wifi og H264.

- Motorola Mobility har bedt Microsoft stanser bruken av Motorolas patenterte teknologi, og tilbyr kompensasjon for Microsofts tidligere brudd på opphavsretten, sier Motorola til IT-Bransjens nyhetstjeneste.

- Motorola har investert milliarder av dollar i forskning og utvikling for å skape en dyp og bred intellektuell eiendomsportifolio, og vi vil fortsette å gjøre det som må til for å beskytte teknologien vi eier.

Microsoft mener selv implementeringen av teknologien deres ikke er avhengig av Motorolas patenter. Likevel hevder selskapet de er villige til å betale en lisensavgift om kravet er "rimelig og ikke-diskriminerende".