Motorola vokser på alle fronter

Motorola vokser på alle fronter

Motorola økte omsetningen med 26 prosent i tredje kvartal. Alle forretningsenehetene vokser. Mobilsalget økte med 15 prosent.
Motorola omsatte for 8,624 milliarder dollar i tredje kvartal. Det er en økning på 26 prosent i forhold til tilsvarende periode i fjor.

Nettoinntekten, inklusive ekstraordinære inntekter og kostnader, havnet på 479 millioner dollar. Det er en økning på hele 313 prosent i forhold til fjoråret.

Toppsjef og styreformann Ed Zander er fornøyd:

-- Dette er vårt tredje kvartal på rad med sterke salgsresultater og forbedringer i inntjeningen før skatt. Kundene er positive til våre nye produkter og teknologier, og vi har vekst i markedsandeler innen flere områder, sier han.

Personal Communications-segmentet er det som huser mobiltelefonene fra Motorola. Omsetningen landet på 3,9 milliarder dollar - en økning på 34 prosent. Driftsresultatet økte betraktelig og kom på 390 millioner dollar, mot tilsvarende periode i fjor da dette resultatet var 147 millioner dollar.

Motorola solgte totalt 23,3 millioner mobiltelefoner, en økning på 15 prosent og vedlikeholder dermed sin markedsandel som nummer to i verden, ifølge en pressemelding.

11 av de 17 modellene som Motorola lanserte i kvartalet, hadde intergerert kamera.

Brikke-businessen til Motorola er også positiv. Salget økte med 17 prosent. Melodien er den samme over hele linja. Løsninger for telekombransjen økte med 24 prosent og bredbånds-segmentet med 31 prosent.

For inneværende kvartal tror Motorola på fortsatt vekst og fremgang. En omsetningsvekst på mellom 16 og 20 prosent i forhold til fjoråret skal være innen rekkevidde.