Motorvei med supernett

Alcatel bygger høyhastighets datanett langs Englands motorveier. Prosjektet skal øke sikkerheten.

Hensikten med Smart Road-prosjektet i England er ikke at de kjørende først og fremst skal få tilgang til trådløst internett, men å heve sikkerheten og øke påliteligheten i trafikken.

 

Trafikantene vil blant annet få adgang til nye tjenester for reiseinformasjon og navigasjon.

Alcatel har fått en kontrakten verd 120 millioner Euro for å levere høyhastighetnettet, som skal slå sammen telefoni og overførsel av data og bilder langs motorveiene.  

Slår sammen 28 nett

UK Highways Agency administrerer og betjener i dag 28 ulike nett med innkomne data fra mer enn 11 000 punkter. Tale-, video- og datanett skal nå slåes sammen i ett felles fiberoptisk nett, for å gi tilgang til bedre overføring av forskjellig informasjon, inkludert kommersielle tjenester og nødtelefoni.

 

Alcatel vil være ansvarlige for å designe det nye informasjonsnettet, mens GeneSYS konsortiet, som blant annet omfatter HSBC Infrastructure Fund Management, Telindus, Mott McDonal og PEEK traffic er valgt til konstruksjon, finansiering og drift av hele prosjektet.

 

Executive Vice President i Alcatel, Jacques Dunogue, sier i en pressemelding at selskapet har lang erfaring når det gjelder gjennomføring av komplekse prosjekter for informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

 

- Smart Road-prosjektet vil gjøre Englands motorveisystem til et av de mest avanserte i Europa.

 

Her kan du lese mer om prosjektet.