Movember: Mocibro opp i solid ledelse

Vi er med på Movember fordi det er en god sak. En bart passer utmerket inn i arbeidet med å holde våre ansatte glade, sunde og friske, sier lagleder Petter Christie i MoCibro.

Movember: Mocibro opp i solid ledelse

Experis Ciber skyver Tieto ned fra tronen

Årets IT-bart er i ferd med å bli en skikkelig hårete affære. I takt med at bartene gror, strømmer donasjonene også inn hos Mocibro.

Computerworlds IT-bart skyter fart, og i år kan ikke lenger seiersvante Tieto-barter føle seg trygge. Experis Cibier har tatt en solid ledelse etter den første uka. I skrivende har IT-barten samlet inn nesten 50 000 kroner, og av disse står MoCibro for halvparten alene.

Dermed er de mer enn dobbelt så store som Tieto foreløpig. Det er en imponerende innsats, og lagleder Petter Christie forklarer årets suksess med et større engasjement både hos Ciber og eierne.

- I år har vi fått med oss folk fra både våre eiere Experis, og deres eiere igjen, Manpower. En bonus med Movember er at vi kan bruke det til å skape bedre relasjoner innad i selskapene. Resultatet er det største laget vi har hatt siden 2013, sier han, og tallenes tale er klar.

- I fjor samlet vi inn over 27 000 kroner, som var dobbelt så mye som året før. I år er vi nesten der etter bare én uke.

Bart er bra i Ciber

Som IT-konsulentselskap skiller Ciber seg ut med at mange av konsulentene henger med helt fram til pensjonsalderen. De har faktisk flere som nærmer seg pensjonsalder, og den eldste ansatte er still going strong i en alder av 67 år. Det gir en aldersforskjell på 43 år til yngstemann i selskapet.

- Det er viktig for oss å jobbe i et godt miljø der vi tar vare på hverandre. Flere ansatte har vært med over tjue år, selv har jeg jobbet her i ni år til våren, sier Petter.

Å gro bart er en veldig bra ice-breaker i sosiale sammenhenger, som fungerer godt på tvers av generasjonene. Og årets Movember-aksjon, der psykisk helse også står på dagsorden, er en veldig fin ramme rundt en innsats for en god sak, synes han.

Håper på flere lag

Tieto ønsket konkurranse, og det har de sannelig fått. Men det er flere store IT-selskap som mangler på listen, og Petter håper å se flere lag i løpet av innsamlingsmåneden.

- Vandrepokalen har stått hos Tieto alt for lenge nå. Det føles godt å virkelig gi dem konkurranse, men jeg føler det er flere store IT-bedrifter som mangler på lista, sier Petter.

- Hvor er Sopera Steria, Oracle og SAP, for eksempel? Eller Evry, Bekk, Accenture og CapGemini?

- Her mangler det mange, og jeg utfordrer dem alle sammen, avslutter Petter.

MoCibro teamside: https://moteam.co/mocibro