Mozilla lanserer Thunderbird 1.5

Denne uken slapp Mozilla sin nyeste versjon av epost-klienten Thunderbird.

Den nye versjonen har mange nnye egenskaper som bedre sikkerhet, automatisk oppdatering og andre forbedringer som skal gi en mer brukervennlig epost-opplevelse, ifølge selskapet.

Open Source-applikasjonen Thunderbird 1.5 kan lastes ned gratis. Mozilla er en spinoff av open source Mozilla Foundation so håndterer alle produktslippene for gruppens open source-prosjekter.

Ifølge Scott MacGregor, teknisk sjef for Thunderbird-prosjektet, har epost-klienten blitt lastet ned 18 millioner ganger, og de som laster ned er både privatbrukere og bedriftsbrukere.

Mer sikkerhet

Overfor IDGs nyhetstjeneste gir han uttrykk for at de fleste betrakter Thunderbird som et alternativ for konsumentapplikasjoner som Microsoft Outlook Express, men han sier at klienten også er et alternativ for bedrifts-epostprogramvare som Lotus Notes og Microsoft outlook.

Blant de nye sikkerhetsfunksjonene i Thunderbird 1.5 er Kerberos autentisering og integrasjon med spamfiltrering. Den nye klienten har også en innebygget phishing detektor for å beskytte brukerne mot epost-svindel.

På brukergrensesnitt-nivå har epsotklienten fått autolagring av epost som er under arbeid samt automatisk stavekontroll som er aktiv under skrivingen av en epost.

Thunderbird 1.5 har også støtte for podcasting og forbedringer for hvordan klienten håndterer RSS-feeder.