Mulig streik i Telenor

Fra tirsdag kan det bli slutt på leveranse av bredbånd og utsending av mobilregninger.

EL & IT Forbundet har i dag meldt plassfratredelse for 470 medlemmer på Telenor-overenskomsten. Meklingen starter 8. mai og fristen for å komme fram til enighet er klokka 24.00 tirsdag 9. mai, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Plassfratredelse er varslet for avdelinger spredt over hele landet, men med hovedtyngde i Oslo/Akershus, Gjøvik, Bergen, Namsos, Rørvik, Kristiansand og Stavanger.

Rammer ni Telenor-bedrifter

En eventuell streik vil i første omgang omfatte ni Telenor-bedrifter og blant annet ramme leveranse av bredbånd, utsending av mobiltelefonregninger og lengre svartid på 1881og 1882.

Uttaket kan også medføre lengre ventetid ved henvendelser til Telenor. Det kan ta lengre tid å få nytt eller flytte et abonnement.

Under forhandlingene var det liten framdrift på forbundets prioriterte områder. Motparten viste ikke vilje til å imøtekomme krav knyttet til blant annet pensjon, arbeidstidsbestemmelser og sosial dumping. På bruddtidspunktet hadde ikke partene kommet til punktet om økonomi, ifølge pressemeldingen.