München er klar for Linux

München er klar for Linux

München har nå planene klare for en fullstendig overgang til Linux.
Det er nå et år siden München bestemte seg for å hive ut sine gamle systemet til fordel for en bred implementasjon av Linux. Foreløpig har ikke beslutningen medført de store endringene, men nå er omsider planene klare. Bystyret er ventet å godskjenne fremdriftsplanen i dag.

- Det har tatt litt tid å utvikle en migrasjonsplan på grunn av en meget sprikende it-infrastruktur. Det bystyret skal stemme på i dag er detaljene, hvordan og når vi skal implementere Linux i våre mange avdelinger, sier Bernd Plank, talsmann for prosjektet, til IDG News.

München er Tysklands tredje største by og har dermed en svært stor administrasjon. Som et ledd i Linux-strategien vil blant annet 14.000 ansatte bli utstyrt med pc-er som kjører på Linux og annen programvare basert på åpen kildekode.

Kraftig signal

Münches beslutning om å skrape blant annet Windows blir oppfattet som et kraftig signal til Microsoft. I et internt memo skal Microsoft-sjef Steve Ballmer har skrevet at byens valg er en "konkurransemessig utfordring". Når er slik kommentar kommer fra Microsoft - som er vant til å dominere på de fleste områder - må det sies å være en stor innrømmelse.

I frykt for å miste flere kunder har Ballmer styrket selskapets satsing på offentlig sektor i Tyskland. Landet har dessuten den siste tiden vært et hyppig mål på hans egen reiseagenda. Sist for et møte med den tyske innenriksstatsråden Otto Schily. Anledningen var offentliggjøringen av et tettere sammarbeid, blant annet innen it-sikkerhet.

Det er ventet at Münchens Linux-migrering vil ta mellom tre og fire år. I mellomtiden vil byens adminstrasjon fortsette å benytte Microsoft-produkter.

-- Vi kan ikke skifte fra en dag til en annen, men vi kommer ikke til å kjøpe nye Microsoft-produkter, sier Plank.

Han slår fast at hovedmotivasjonen for Linux-valget er lavere innkjøpskostnader og en større grad av leverandør-uavhengighet.