Mystisk Apple-tastatur lekket

BERRE LEKKERT: Endelig får vi brukt F5 og F6-tastene til noe.

Mystisk Apple-tastatur lekket

Oppdatert, bakbelyst tastatur lekker ut på Apples nettbutikk.

Det kan se ut som om Apple er i ferd med å oppdatere det trådløse aluminiums-tastaturet med bakbelysning av tastene.

I tillegg tilpasses tastene til mer tidsmessig bruk.

Over og ut for Eject

Dette frittstående tastaturet ble opprinnelig lansert samtidig med en iMac-oppdatering, og er av den kompakte varianten uten numeriske taster på høyre side. Dagens modell har en noe utdatert (og moden for utbytting) *Eject*-knapp ytterst til høyre. I bildene av den oppdaterte versjonen er dette isteden en *Power*-knapp.

Baklysfunksjon

Men mer interessant er at F5 og F6-tangentene ser ut til å få samme funksjonalitet som MacBook-variantene - nemlig styre bakbelysning på tastene. Apple Wireless-tastaturet brukes mye mot Apple TV, antakelig i mer dempet belysning - så det vil komme godt med. 

Beviset på lys-styringstastene finnes på en rekke bilder som har begynt å dukke opp på Apples egne butikk-nettsider verden rundt. I første omgang finnes det eksempler på både tsjekkiske og ungarske tastatur-oppsett som har denne nye layout-en, i tillegg til et tastatur med arabisk layout som er vist i den amerikanske butikken.

Men ingen av de ulike internasjonale variantene man kan velge i den norske butikken viser den nye layouten ennå.

Prisen er 679 kroner, og det er all grunn til å tro at også den nye versjonen vil ha (mer eller mindre) samme pris når den (formodentlig) dukker opp i Apple Store.

Se selv på denne nettsiden.​ ​


  

Mus Og Tastatur