Pc-navigasjon i friluft

Pc-navigasjon i friluft

Logitech MX Air fungerer både på pulten og i løse luften.

Logitech lanserer nå MX Air, en trådløs, allsidig lasermus som kan benyttes helt uavhengig av underlag. Det betyr at den både kan benyttes som en vanlig mus eller styres i løse luften, omtrent som en fjernkontroll for tv.

– MX Air-musen tilbyr en ny måte for brukerne å styre underholdning på hjemme-pcen, sier pr-ansvarlig i Logitech, Tina Banzhaf, i en pressemelding.

For å gjøre navigasjonen i luften så lite anstrengende som mulig er musen utstyrt med en teknologi selskapet kaller for Freespace tegnkontroll.

Teknologien baserer seg på en kombinasjon av elektromekaniske sensorer, digital signal prosessering (DSP) og RF (trådløs overføring via radiofrekvenser)

Dette gjør det mulig brukeren å holde musen i hvilken som helst retning, og kun peke for å velge mediefiler som skal spilles av.

I tillegg byr MX Air på sofistikerte algoritmer som skiller mellom frivillige og ufrivillige håndbevegelser, som gjerne kan oppstå når man holder en slik kontrollenhet i luften.

LES OGSÅ: Sikrere databruk med biometrisk mus

For å justere volumet kan man trykke inn og holde volum-knappen nede og helt enkelt styre med hånden. Peker man mot høyre øker volumet, mot venstre synker det. Ved bruk av musikkprogrammer vil et lite sirkelformet tegn mot høyre kunne skifte spor, mens en sirkel mot venstre vil gjenta sangen.

I stedet for den tradisjonelle rulleknappen har MX Air en trykksensitiv rulleflate. En bevegelse med fingrene her utløser rullefunksjonen som tilpasser hastigheten etter fingertrykkene. Mediefunksjonene som Play/Pause, Volume/Mute, Back og Select kan lettere benyttes i luften ved å trykke på de store, oransje- og sortlysende knappende med tommelen.

MX Air har heldekkende sortpolert, semi-transparent overflate, et understell i sølv og en slank form. Det enkle designet skal ifølge Logitech sørge for god bevegelighet også når musen brukes langs bordflaten.

De trådløse signalene skal ha en rekkevidde på ti meter og batteriene lades opp i en medfølgende dokkingstasjon.

Logitech MX Air vil bli tilgjengelig i begynnelsen av august og prisen er oppgitt til 1300 kroner. Mer informasjon finner du her.

Mus Og Tastatur