Praktisk tastatur

Praktisk tastatur

Test: Microsoft Wireless Entertainment Keyboard 7000 er en snodig sak.

Formen er meget spesiell, tastene er buet, og det er et vell av ekstra knapper. Det ser forresten finere ut i virkeligheten enn på bildet. Tastaturet selges sammen med Microsoft Wireless Laser Mouse 8000 i pakken Wireless Entertainment Desktop. Den er beregnet på de som bruker pc-en til å se film, og kanskje også har den tilkoblet til en tv i stua.

LES OGSÅ: Stilrent til stua

Både tastatur og mus kommuniserer ved hjelp av Bluetooth, og en liten usb-mottaker følger med. Tastaturet svelger fire batterier, mens musen bruker ett. Til musen følger det med en dokking med lader og trist utseende.

Vi har litt blandede erfaringer med Bluetooth-baserte tastaturer. De har en tendens til å tømme batteriene unødvendig raskt. Vi har imidlertid ikke testet tastaturet lenge nok til å se om dette fortsatt er tilfelle. Vi opplevde heller ikke problemer med at radiotrafikken forstyrret andre enheter, men det er noe man risikerer med trådløse mus og tastaturer. Før du velger et trådløst tastatur, finn ut om du virkelig trenger noe som er trådløst. Hvis du nesten aldri flytter på tastaturet, bør du satse på et som er kablet.

Installasjonen var grei nok på Windows XP, som vi testet med for anledningen. Mus og tastatur fungerte umiddelbart etter at batterier var satt inn, mus og tastatur var slått på og Bluetooth-enheten ble koblet inn i test-pc-en. For at alle ekstraknapper skulle fungere måtte vi installere Intellitouch-programmet fra medfølgende cd. Dette krevde en Windows-oppdatering som så krevde innstikksmodulen Genuine Advantage som sjekker om XP-lisensen er gyldig.

Gode taster

Funksjonstastene er flotte touch-knapper med dobbel funksjon. Et styrefelt finnes på høyre side, slik at du ikke er avhengig av mus. Venstre og høyre musknapp er på venstre side av tastaturet og det er utformet grep under, slik at du skal kunne sitte med det i begge hendene og styre pekeren. Litt fomlete blir det, men til litt nødbruk av og til fungerer det. Du finner også Media Center-knapp, Start-knapp, tilbakeknapp, medieavspillerknapper og forstørrelsesglass, for å nevne de mest sentrale.

Alfabet-tastene er passe høye og faste og lager lite støy. De har full størrelse. Det numeriske tastaturet er sløyfet, men som på mange bærbare kan enkelte bokstavtaster også fungere som et numerisk tastatur. Lasermusen funker på de fleste overflater, slik lasermusene pleier å gjøre. Den ligger godt i hånden

Alt i alt fungerte dette utmerket. Storebroren heter 8000 og er til forveksling lik, men har lader til tastaturet og taster som lyser, noe som kan være praktisk om du mørklagt stua for å se film.

Wireless Entertainment Desktop 7000

Pris: Ca kr 1 100 inkl. mva.
Internett: Microsoft.com

LES OGSÅ: Rask mus og tøft tastatur

Les om:

Mus Og Tastatur