TEST: Laser Mouse 6000 v2: Trådløs, behagelig og litt treg

TEST: Laser Mouse 6000 v2: Trådløs, behagelig og litt treg

Microsoft lager som oftest meget bra tilleggsutstyr til pc. Denne gangen er resultatet litt så som så.

Naturlig nok forbinder nok de aller fleste Microsoft kun med programvare og operativsystemer. Samtidig er selskapet blant de beste på å utvikle og produsere tilleggsutstyr til pc. Ikke minst er musene fra Microsoft normalt meget gode.

Denne gangen har vi testet Microsoft Wireless Laser Mouse 6000 v2. Som navnet antyder er det snakk om en videreutvikling av en allerede eksisterende modell. Både det ytre og det indre er forbedret.

Det beste først. Designene på musen er svært behagelig i bruk. Formen er ergonomisk riktig, i alle fall om du er høyrehendt. Toppen av musen heller svakt mot høyre, mens tommelen har fått en god, gummikledd støtte på venstre side. Wireless Laser Mouse 6000 v2 er utstyrt med relativt normalt antall knapper. Høyre og venstre, to ekstraknapper, samt tredje museknapp ved å trykke inn rullehjulet. Sistnevnte er behagelig i formen, men dessverre ganske uforutsigbart i bruk. Ved rulling vet du aldri om en liten bevegelse på hjulet vil sende deg en halv eller to sider ned.

Vi har testet musen både på en vanlig musematte av den typen som følger med pc-er, og med en skikkelig matte i aluminium fra Steelseries. Lasersensoren fungerer fint på begge materialene. Dessverre kan ikke det samme sies om museføttene. De gir nemlig ubehagelig mye friksjon, uansett materiale, og det er en klar fordel å erstatte dem med for eksempel teflonføtter.

Lasersensoren er relativt presis, men det kan virke som om den trådløse senderen ikke alltid er helt med. Det merkes ved at musen noen ganger virker litt treg. Dessverre er det ingen mulighet for å justere dpi (hastigheten) opp eller ned. Sensoren er på respektable 1 000 dpi, men på grunn av de trege føttene og at den tidvis virker litt treg, vil vi ikke anbefale denne musen til spilling. Til kontorarbeid vil den nok fungere greit. Der er det gjerne formen som er viktigst, og på den fronten er Wireless Laser Mouse 6000 v2 meget god.

Microsoft Wireless Laser Mouse 6000 V2

Pris: Fra ca. kr 350
Internett: www.microsoft.no

Pluss: God form. Trådløs. God batterilevetid.
Minus: Noe treg og upresis. Elendige museføtter.

LES OGSÅ: Lynraskt fra Logitech

Mus Og Tastatur