Musikk og foto i samme boks

Musikk og foto i samme boks

Flerfunksjonelt digitalkamera fra Panasonic.

Panasonic utvider D-snap serien med et produkt. Det nye digitalkameraet SV-AS3 er et flerfunksjonsprodukt hvor forskjellige typer funksjoner er samlet i ett og samme apparat. Det fungerer som stillbildekamera, videokamera, diktafon og musikkavspiller, og kan brukes til innspilling, avspilling og redigering av lyd og bilde.

– SV-AS3 er virkelig et flerfunksjonsprodukt og har et veldig stort bruksområde. Du kan både fotografere, spille musikk og bruke den som diktafon. Og fordi den er så lett, den veier bare rundt 100 gram, er den praktisk å ha med seg, sier Anders Jonsson, nordisk produktsjef,, i en pressemelding.

– Det er f.eks. mulig å overføre et opptatt tv-program fra DVD-opptakeren direkte til SV-AS3, slik at brukeren kan se sitt favorittprogram hvor og når som helst.

Stillbilder og animerte bilder

Flerfunksjonskameraet inngår i serien D-snap som består av nye avanserte bærbare AV-produkter som alle har SD-minnekort som lagringsmedium. Digitalkameraene har en oppløsning på 3,2 megapiksler og kan lagre for eksempel opp til 260 bilder på et 256 MB kort. Den er også utstyrt med et såkalt nattmodus som gjør det mulig å ta bilder selv ved veldig dårlige lysforhold.

D-snap SV-AS3 fungerer også som et videokamera som tar 30 bilder i sekundet og filmer i MPEG4-format. Med et lite display er det lett å finne de forskjellige scenene i opptaket, noe som kommer godt med ved redigering. Med produktene følger det brukervennlige programvarer for lyd- og bilderedigering (SD Jukebox 5.0 LE og SD Viewer 3.4). D-snap SV-AS3 er i stand til å spille av videosekvenser direkte i apparatet, med stereolyd i øretelefonene. Den tar også HDTV-formatet, slik at den kan kobles direkte til HDTV-klare tv-apparater eller via DVD-spillere.

Mer enn et kamera

Å lagre video og stillbilder er bare to av flere måter D-snap SV-AS3 kan lagre informasjon på. Den kommer også med digital diktafon for lagring av stemmer og annen lyd.

SV-AS3 fungerer også som en musikkavspiller med avspilling fra SD-minnekortet og kan spille filformatene MP3, WMA og AAC. Den er energisparende og kommer med et high power-batteri som gir 40 timers musikkavspilling. Støt og påkjenning påvirker ikke gjengivelsen av lydkvaliteten og dermed forblir musikkopplevelsen inntakt.

D-Snap SV-AS3 er utstyrt med LCD-monitor, digital zoom (4x), blits med røde øyne-reduksjon, selvutløser med timer, vidvinkel (4,5/35 mm) og mange andre finesser. Flerfunksjonskameraene finnes i fargene oransje, blå og sølv.

Produktet kommer på markedet på slutten av sommeren. Veiledende utsalgspris er 3.500 kroner.