Musikkmobil på 8 GB

Musikkmobil på 8 GB

Ny Windows-telefon fra Samsung veier 120 gram og har plass til et par tusen sanger.

Bare noen måneder etter at den første harddisk-telefonen fra Samsung dukket opp i Europa er selskapet klar med en ny utgave. Med Samsung SGH-i310 øker lagringsplassen fra tre til åtte gigabyte samtidig som oppløsningen i kameraet øker fra 1,3 til 2 megapiksel. Den fysiske størrelsen er oppgitt til 112 x 48 x 20 millimeter og den veier 120 gram.

 

Telefonen kjører Windows Mobile 5.0 og har støtte for trådløs overføring av musikk via Bluetooth og støtter filformater som MP3, AAC, AAC+, WMA, WAV og Ogg. Den skal også være utstyrt med en videoutgang. Om telefonen tilbyr noe annet enn GPRS/EDGE vites ikke. Ifølge Samsung skal telefonen vises frem på CeBit-messen senere denne uken og etter planen dukke opp på markedet i løpet av sommeren.

 

Fjerde generasjon

 

Samsung SGH-i310 er selskapets fjerde mobiltelefon med integrert harddisk. Den første dukket opp i september 2004 og hadde en 1-tommers harddisk på halvannen gigabyte. Den nest nyeste, SGH-i300, hadde en lagringsplass på tre gigabyte. I tillegg til åtte gigabyte skal SGH-i310 også ha støtte for USB 2.0, noe som er helt avgjørende for å ha en reel nytteverdi av såpass mye plass.

 

Skal vi gjette på prisen vil havne et sted i nærheten av det forrige utgave kostet da den kom, det vil si rundt 5 000 kroner.