Musikksuksess for Apple

Selv om nettoresultatet ble lavere er Apple fornøyd med siste kvartal. iPod og iTunes var begge salgssuksesser.

Omsetningen økte med åtte prosent i Apples tredje kvartal som ble avsluttet 28. juni. Omsetningen havnet på 1,55 milliarder dollar. Men nettoresultatet fulgte ikke opp. Årets tredje kvartal bød på 19 millioner dollar, mens for ett år siden var tallet 32 millioner dollar.

I forhold til foregående kvartal økte antall solgte Macintosh-enheter, men i forhold til samme periode i fjor var tallet lavere. I tredje kvartal 2003 ble det solgt 771.000 enheter, mens det i 2002 ble solgt 808.000 enheter.

Hovedårsaken til fallet er dårligere salg av iMac bordmodellene. Men salget av de bærbare PowerBook-modellene økte med hele 71 prosent. Et bra salg av iPod-spillere hjalp også på å demme opp for det dårlige iMac-salget.

På lik linje med all annen pc-industri opplever Apple at bærbare maskiner stadig utgjør mer av totalsalget. Av Mac-enheter solgt i tredje kvartal, var 46 prosent bærbare. Ifølge Apple er det ny rekord for selskapet.

Musikk spilte en vesentlig rolle for omsetningsøkningen, ifølge IDG News. Apple solgte fem millioner sanger via sin iTunes musikkbutikk i kvartalet, og har til nå solgt totalt 6,5 millioner sanger.

Også iPod har gjort sitt. I kvartalet solgte Apple 304.000 enheter.

For sitt fjerde kvartal venter Apple økning i både omsetning og nettoresultat i forhold til tredje kvartal.