Mye lys og noe varme

Mye lys og noe varme

Test: InFocus IN76 gir deg ypperlig bilde og enkel betjening, men også en lommebok av den sommerslanke typen.
For drøye 20 tusenlapper får du en god brukeropplevelse, hvor elementer som et skarpt og stabilt bilde og rike, presise farger bidrar til en fornøyelig visuell opplevelse. Installasjon og betjening er stort sett problemfri og fjernkontrollen er blant de beste vi har sett.

Når produktserien attpåtil har et utseende som skårer høyt på waf-skalaen, blir IN76 et produkt som må med i vurderingen når familien skal ha ny projektor til film, spill og fotball-vm.

Waf står for wife acceptance factor, noe som er et stadig viktigere designprinsipp for produsenter av hjemmekinoutstyr.

Høy oppløsning

Vi testet den dyreste modellen i serien, Play Big IN76, som er spesialdesignet for hd-tv og hd-dvd. Kjernen i systemet er en Digital Light Processor (DLP) fra Texas Instrument. Den benytter en lang rekke høyglanspolerte mikrospeil som vippes hurtig fram og tilbake slik at de enten slipper lys igjennom eller reflekterer lyset vekk. Fargene oppstår ved hjelp av et roterende, seks-segments fargehjul.

Toppmodellen henvender seg til den ivrige og kresne hjemmekinoentusiasten med ekte 720p-oppløsning. Dette betyr en oppløsning på 1280 ganger 720 punkter i et 16:9 bredskjermformat. Kontrastforholdet er oppgitt til 3000:1, mens lysstyrken er på relativt beskjedne 1000 ansi lumen.

Dette betyr at projektoren helst bør benyttes i et mørkest mulig rom for å yte sitt beste. Nå er ikke dette nødvendigvis en ulempe, siden de aller fleste hjemmekinobrukere uansett vil forsøke å dempe omgivelseslyset maksimalt når de snurrer film. Men i dagslys blir bildet rimeligvis noe blast og svakt.

Lett å bruke

IN76 har mange tilkoplinger, men det følger bare med en eneste kabel, nemlig S-video. Dersom du vil bruke hdmi, dvi, composit eller component, må du ut og shoppe kabler på egenhånd. De to største modellene i serien (IN74 og IN76) har RS232-kontakt slik at projektorene kan snakke med andre elementer av et større mediesystem.

Den nye foten lar deg enkelt justere projektoren i alle retninger, eller den kan fjernes for takmontering, hvor også bildet automatisk snus riktig vei. Betjeningsringen for zoom og fokus er enkel å bruke, og justeringsområdet er såpass stort at det ikke er altfor vanskelig å finne et egnet sted i stuen å plassere vidunderet.

Vi opplevde at viftestøyen var merkbar og litt sjenerende under helt stille partier i filmene, men ellers ble den naturligvis overdøvet av filmlyden. Varmeutviklingen er solid, og det kan faktisk bli litt ubehagelig å sitte altfor nærme projektoren over lengre tid.

Men dette er små skjønnhetsfeil på et ellers topp-produkt. Fjernkontrollen har ikke bare bakgrunnsopplyste taster men også innebygd lommelykt.

Det eneste spørsmålet er når filmer og tv-sendinger forøvrig kommer i hd, slik at vi får fullt utbytte av investeringen.

Fakta
Infocus Play Big IN76
Karakter 5

Projektor med bredformat (16:9) og hd-oppløsning (1280 x 720). Ca 3.000 timers levetid på lampen.

Hvorfor
- Utrolig enkel i bruk
- Kan stå fremme i stuen
- Bra bildekvalitet

Hvorfor ikke
- Trenger du HD?
- Har noe viftestøy

Hvordan skaffe
Veil pris 21.000 kroner
www.infocus.com

Les også: Se skriften på veggen.