Mye moro, liten følelser

Mye moro, liten følelser

Janne hadde kjedet seg ihjel uten chatting. Men 18- åringen skjønner lite av at folk bruker nettet til viktige følelser.
Hver dag bruker Janne (ikke hennes virkelige navn) rundt to timer bak pc-en for å holde kontakt med venner og bekjente. Det er mest musikk det dreier seg om, konsertavtaler og nyheter om favorittbandet.

-- Jeg lyver ikke om hvem jeg er, men holder meg innenfor kjente områder på nettet. Jeg snakker ofte med 4-6 stykker samtidig om alle slags temaer. Men aldri med noen jeg ikke kjenner godt, det kan være farlig, sier hun.

Janne synes heller ikke at pratebokser er bra for dype følelser. Korte beskjeder, mye moro, men er det virkelig noe viktig, da må telefonen til. Men en god vennine av henne har fått kjæreste gjennom internett.

-- De ble dyp forelsket på nettet og med en gang kjærester da de møttes. Jeg var også godt kjent med ham på nettet, men mellom oss skjedde ingeting. Så det er mulig å formidle noe av deg selv gjennom nettprating som stemmer.

Kybersex er noe hun overlater til andre, og tror for de fleste i hennes krets er det morsomt prøve et par ganger, og så er det slutt. Hun har brukt pratebokser i seks år og kan ikke tenke seg et liv uten.

Hvordan ellers holde kontakt med venniner i Chile, Korea, Italia og Belgia? Nettopp sånne samtaler med innspill fra andre kulturer gir et annet perspektiv på livet, som var umulig før internetts tid, mener Janne.