MySQL i Dells Linux-pakke

MySQL i Dells Linux-pakke

LinuxWorld-konferansen i San Francisco bød på en rekke nye partnerskap, med Novell som den nye toneangivende Linux-stjerna.

Viktige partnerskap som ble kjent under den årlige LinuxWorld-konferansen i forrige uke er at databasegiganten MySQL nå samarbeider med Dell og Novell for direktesalg av MySQL Network.

 

MySQL Network ble lansert i februar som en abonnementstjeneste der storkunder kan få tilgang til sertifiserte programvareoppdateringer, teknisk support og erstatninger.      

 

MySQL er nå integrert i Dells såkalte LAMP-konsept, som Dell bunter sammen med sin maskinvare. LAMP står for Linux, Apache, MySQL og PHP, Perl eller Phyton som er grunnelementene i mange kommersielle tjenerløsninger basert på åpen kildekode.

Budsjettene krymper

Analytiker Noel Yuhanna hos Forrester Research, sier til IDGs nyhetstjeneste at mange bedrifter har sett it-budsjettene krympe de siste årene.

 

Å eie programvareløsninger sammenlignbare med LAMP har resultert i uoverkommelige kostnader for mange.

 

Trenden har gjort åpen kildekode til et mer attraktivt alternativ. LAMP-konseptet vinner også støtte innenfor noen av bransjens mest innflytelsesrike selskaper, som igjen vil bidra til å gjøre åpen kildekode mer utbredt blant massene.

Virtualiseringsalianse

Anført av VMware planlegger nå store selskap som AMD, Dell, Hewlett-Packard, og IBM å utvikle åpne standarder for virtualisering. Teknologien brukes blant annet på tjenermaskiner for å kunne kjøre flere virtuelle tjenere på én maskin.

 

Som en del av sitt nye «VMware Community Source»-program gir VMware sine partnere tilgang til kildekode og grensesnitt i VMware ESX Server.

 

IBM annonserte at de i september vil lansere sine første supporttjenester for applikasjonstjeneren Geronimo fra Apache Software. IBM støtter allerede Geronimo i og med at de nylig kjøpte opp Gluecode Software, et selskap med en rekke Geronimo-utviklere.

Novell vs Red Hat

Novell stjal oppmerksomheten på bekostning av Red Hat under LinuxWorld ved å lansere en åpen versjon av Suse Linux kalt «OpenSuse project». Red Hat har allerede et lignende prosjekt på gang sammen med Fedora, som tilbyr et åpent alternativ til Red Hat Enterprise Linux kommersielle distribusjon.

 

Novell skal endre navnet på sin Suse Linux Professional til Suse Linux, og ha sin åpne versjon tilgjengelig på hjemmesiden www.opensuse.org.