Nå åpner it-sjefen lommeboka

Amerikanske it-sjefer bruker mer penger. Ikke siden april 2001 har de vært mer investeringsvillige.
It-investeringene vil øke med 10,1 prosent i løpet av de neste 12 månedene. Det viser den månedlige Tech Poll-indeksen til amerikanske CIO Magazine. Dette er den høyeste investeringstakten siden april 2001.

-- Denne vekstraten er den sterkeste på over fire år og den største økningen måned for måned i de fem årene vi har kjørt denne indeksen. Men vi åpner ikke champagne-flaskene riktig ennå, sier publisher Gary Beach i CXO Media.

Han legger til at vekstraten på 10,1 prosent langt fra er usannsynlig, men at han venter et par måneder før han sier at investeringene er tilbake på godt, gammelt nivå.

Ser fremover

Ifølge Beach endrer it-sjefene innkjøpene sine fra å kun holde tritt med den teknologiske utviklingen til å faktisk investere i ny teknologi.

- Det er en stor forskjell her. Når man investerer ser man mot fremtiden. Nå man bare bruker penger ser man på ting med mer taktiske øyne. I mine samtaler med it-sjefer sier stadig flere at de har blitt bedt om å se på hvordan bedriften kan endres og utvikles med hjelp av teknologi, sier Beach.

Mangel på folk

Ifølge Tech Poll i juli sier 58,3 prosent av it-sjefene at de planlegger å investere mer i sikkerhetsprogramvare. 52,5 prosent planlegger økte investeringer i lagring, mens 44,4 prosent sier de vil bruke mer på infrastruktur-programvare.

-- Den eneste skyen vi ser på himmelen er at 20 prosent av it-sjefene sier at it-arbeidskraft er vanskelig å oppdrive. Det er første gang på tre år dette har nådd 20-tallet. I fjor på samme tid var dette tallet 10 prosent, så det har doblet seg på ett år og det øker stadig, sier Beach.