Nå blir det annerledes

Nå blir det annerledes

CEBIT: I morgen kjøper vi annerledes, selger annerledes, lever annerledes og arbeider annerledes. Men Cebit er det samme.
CEBIT: Alt blir visst annerledes, skal vi tro slagordet for årets Cebitmesse som åpnet dørene torsdag morgen. Digitalisering og konvergens mellom it, media og tele skal gi oss et annerledes liv både hjemme og på jobben. Ikke særlig originalt kanskje, men NÅ skal det skje.

Etter at it-utviklingen har vært kraftig nedkjølt i flere år, preger optimisme årets Cebit. Mange av teknologiene det har vært snakket om i lange tider begynner nå å materialisere seg. Tydeligst er trenden innen hjemmeunderholdning.

Sammenknytning av pc, tv og stereoanlegg gir tilgang til lyd og bilder i hele huset, samtidig som bredbånd har gjort internett til en kanal for film.

Ip-telefoni, eller Voice over IP (VoIP), begynner å bli en mulighet mannen i gata forholder seg til. Det er ofte en nødvendig forutsetning for at teknologier skal adopteres i næringslivet. Bare se på trådløse nett. For to år siden var det knapt noen på Cebit som brydde seg om wlan. Først etter at trådløsteknologien fikk fotfeste i hjemmene er wlan en selvfølge også på Cebit.

"Annerledesheten" er ikke lett å få øye på i de 26 enorme utstillingshallene på messeområdet. Her er dingser, datamaskiner, ballonger, fine biler, japanere, koreanere og Microsoft-folk som før.

Riktignok har mobiltelefonene fått større skjerm, sikkerhet fått en egen hall og Playstation-generasjon er mer tilstede. Men Cebit er, eh... Cebit.