Nå kan du handle Android-apps

Nå kan du handle Android-apps

I dag åpnet Google betaldelen av Market på Android-telefoner.

Mange nordmenn har falt for Googles operativsystem til mobiltelefoner, Android. Godt utvalg i telefoner og til dels lave priser har gjort at Android har vokst seg relativt store på ganske kort tid, og Android har blitt en seriøs utfordrer til Apples iPhone.

Det har imidlertid vært litt så som så med et av de aller viktigste elementene for å gi slike telefoner virkelig verdi, nemlig det å kunne kjøpe alskens programmer til mobiltelefonen. Fram til nå har Android-brukerne kun hatt tilgang til demoversjoner og gratisprogrammer på Android Market, mens iPhone-brukerne hele tiden har hatt tilgang på et enormt utvalg av både gratis- og betal-apps til telefonene sine.

I forrige uke kunne vi melde at Google planla å endelig åpne for betal-apps på Android Market også her til lands, og i dag ble funksjonen aktivert. Fra nå av vil vi her i Norge også ha tilgang til å kjøpe applikasjoner til Android-telefoner, slik Android-brukere i blant annet USA har hatt lenge.

Vi har tatt en kjapp titt innom Android Market, og det har i løpet av dagen dukket opp en rekke nye programmer og spill på Market. Prisene er oppgitt i kroner, men ser ut til å være direkte omregnet fra Dollar. Dermed ender vi opp med spill og programmer som koster for eksempel 17,47 kroner (2,99 Dollar), 23,31 kroner (3,99 Dollar) og så videre. Du kan sortere slik at du viser enten betal eller gratis-apps, eller alt i en liste.

Enn så lenge virker utvalget noe begrenset og prisene noe høye, men vi håper det bedrer seg snart. Det er en god start, men en virkelig utfordrer til Apples iTunes Store til iPhone virker det ikke å være helt ennå.

Enig? Diskuter saken på vår Facebook-side: facebook.com/pcworldnorge.