Nå kan du laste ned iOS 5.0.1

Nå kan du laste ned iOS 5.0.1

Apple slipper oppdatering som skal fikse den dårlige iPhone-batteritiden.

Apple lanserte torsdag kveld iOS 5.0.1, en oppdatering som blant annet tar hånd om den dårlige batteritiden flere har opplevd på sine iPhone-er.

Blir batteritiden bedre?

Siden iOS 5 ble lansert den 12. oktober har mange brukere rapportert om vesentlig dårligere batteritid på sine telefoner, og spesielt iPhone 4S-eiere har opplevd en drastisk reduksjon i løpet av dagen.

Det ble utpekt flere syndebukker, blant annet feil mediOS' automatiske tidssone-funksjon.

I forrige uke gikk Apple ut og bekreftet problemet, og de konstaterte samtidig at de hadde funnet noen feil som påvirket batterilevetiden. Selskapet lovte også en oppdatering for å ta hånd om feilene. Disse skal nå være fikset, skal vi tro selskapet, men det gjenstår å se hvor godt påstandene stemmer.

Ifølge 9to5mac rapporterer nemlig flere brukere at batteritiden ikke har blitt noe bedre selv etter gårsdagens oppdatering. TheNextWeb skal ha trålet Apples diskusjonsforum og ikke funnet et eneste melding fra noen som opplevde en forbedring.

Trådløs oppdatering

I tillegg til de batteri-relaterte feilrettingene kommer iOS 5.0.1 også med nye flerfinger-bevegelser til brukere av iPad 1, noe som forhåpentlig blidgjør de brukerne av førstegenerasjons-nettbrettet som rynket på nesen da skjønte at de nye bevegelsene bare var tilgjengelig for iPad 2 i det iOS 5 ble sluppet. I iOS 5 er det nemlig mulig å bruke fire fingre for å eksempelvis vise multitaskinglinjen eller veksle mellom apper.

Apple sier også at 5.0.1-oppdateringen fikser problemer med Dokumenter i skyen (Documents in the Cloud), som er filsynkroniseringsdelen av iCloud-tjenesten, samt at den forbedrer stemmegjenkjenning for australske brukere av talestyringsfunksjon i iPhone 4S.

Apple har også tatt knekken på et par sikkerhetshull i iOS 5.0.1, inkludert et som gjorde det mulig å omgå låsekode-låsen på iPad 2 ved hjelp av et Smart Cover-deksel.

Det skal også merkes at det er første gang iOS 5 lar deg oppdatere enheten uten å koble til en Mac eller pc. For å gjøre dette, gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering, og trykk på "Last ned og installer"-knappen. Det er selvfølgelig mulig å koble enheten til datamaskinen og utføre oppdateringen via iTunes som før.

Obs!

I løpet av natten har det kommet inn rapporter fra flere som har oppdatert og som har opplevd at telefonen ikke viser navn på kontakter når de mottar inngående samtaler eller tekstmeldinger, ifølge The Startup Foundry.

Vi har ikke opplevd disse problemene, men ønsker du å være på den sikre siden kan det være lurt å avvente med oppdateringer.