Nå kan du skrive på projiserte bilder

Nå kan du skrive på projiserte bilder

En ny interaktiv penn gjør det mulig å skrive "live" på presentasjoner som vises med en projektor.

Pennen følger NECs nye projektor WT615, som lanseres nå sammen med en ny versjon av WT610.

 

Når bilder projiseres på en vegg, kan den interaktive pennen brukes som en vanlig penn på en tusjtavle. Og ved hjelp av et minnekort eller USB-minne kan du lagre det som skrives under presentasjonen.

 

– Den interaktive pennen kan gjøre presentasjonene mer levende og pedagogiske. Den spesielle projeksjonsteknikken gjør også at man kan stå nær bildet og slipper å få lys fra projektoren i øynene.

Med WT615 er det slutt på kjedelige og statiske PowerPoint-presentasjoner, sier Dick Bender, NECs produktsjef for presentasjonsprodukter.

 

Speilteknikk

Projektorene er utstyrt med NECs egen patenterte speilteknikk som legger til rette for store bildeopplevelser på kort avstand. Ved for eksempel 6 cm avstand blir bildet 40 tommer.

 

I tillegg kan projektorene kobles til nettverk via kabel eller trådløst med WLAN-standarden for hastigheter opp til 54 Mbps.

 

Både WT615 og WT610 leveres med programvare som gjør at brukeren kan fjernstyre og hente filer på nettverket i sanntid, direkte fra projektoren. På møter med flere deltakere kan alle få den aktuelle presentasjonen tilgjengelig på sin egen datamaskin.

 

Interaksjon

Programmet gjør det også mulig for deltakere og den som presenterer, å interagere trådløst på møtet. Alle datamaskiner som er tilgjengelige i nettverket kan kobles opp mot projektoren.

 

Det innebærer at møtedeltakerne kan laste ned presentasjonen og andre filer som er gjort tilgjengelige for det trådløse møtet. Tilhørerne kan følge med i presentasjonen fra sin egen PC, legge til egne notater eller be om ordet og eventuelt ta over presentasjonen.

 

NEC WT615 vil være tilgjengelig via EET, Itega, Presentationsdata og SMG. Anbefalt pris er om lag 45.000 kroner, ikludert moms.