Nå kommer 3D-javaspill for mobilen

Nå kommer 3D-javaspill for mobilen

Å spille mobilspill er som å gå ti år tilbake i forhold til dagens pc-er. Men det er håp. På Cebit ble det lansert 3D-spillteknologi for mobilen.
Siemens Mobile er først med 3D-spillteknologi for mobiltelefoner med Java JSR 184. Dette vil forbedre din spillopplevelse på mobiltelefoner dramatisk. Under Cebit i Hannover viste Siemens den fremtidige teknologien på utvalgte mobiltelefoner.

Ved å åpne for 3D-grafikk på mobilen gjør JSR 184 mobiltelefonene til små spillkonsoller og tar brukeren fra vanlig 2D til en ekte 3D spillopplevelse på enkelte Siemens-modeller.

Java Mobile 3D Graphics (JSR 184) med såkalt Swerve-teknologi fra Superscape vil være tilgjengelig på utvalgte, kommende håndsett fra Siemens.

Krig med romvesener

I løpet av kort tid vil det på nettsidene til Siemens finnes et stort utvalg av 3D-spill som vil tilfredsstille de fleste spillinteresserte. Et av spillene er for eksempel kappkjøring i Siemens 3D Rally, eller Independence Day som utfordrer deg til å forsvare verdens største byer mot invaderende romvesener.

Flerspillerfunksjonalitet tilbys også på kompatible spill ved å bruke Bluetooth på telefonen

Øker inntektene

-- Det er ekstremt populært å spille på mobilen. Det er en integrert del av våre produkter. Vi skal utvikle det siste innen spillteknologi, noe vi også viser i vår årlige Java Masters-konkurranse hvor de dyktigste innen Java-programmering konkurrerer om å designe spill eksklusivt for Siemens Mobile, sier salgsdirektør Even Amdal i Siemens Mobile Norge.

Det Amdal ikke snakker om er at 3D-spillene og de nye mobiltelefonene som skal til for å bruke dette, vil uten tvil øke salget for Siemens. På det norske markedet for mobiltelefoner hadde Siemens i fjor en markedsandel på om lag 30 prosent.

Tradisjonelle mobilspill har så langt stort sett vært Nokias domene, men både Sony Ericsson, Motorola og ikke minst Siemens vil nå ha en bit av denne kaka.