Nå kommer avisappene til Android

Nå kommer avisappene til Android

Fler norske mediehus er nå i sluttfasen av testingen av en Android-app av avisen.

Det melder danske Visiolink, som er den største leverandøren av avisapper til de skandinaviske mediehusene.

Sluttfasen

- Mange norske mediehus er nå i sluttfasen av testingen av en Android-app av avisen. Android-apper er det neste naturlige skritt for mediehusene som har gjort seg noen første erfaringer med apper til iPhone og iPad, forteller administrerende direktør Jens Funder Berg.

Ifølge analysebyrået Gartner har Android gått fra å være omtrent ukjent for tre år siden til i dag ha en markedsandel på 43 prosent av smarttelefonmarkedet. Apples iPhone har til sammenligning en markedsandel på 18 prosent.

- Med den eksplosive veksten vi ser at Android-plattformen har er potensialet stort, og mediehusene har fullt fokus på å også distribuere avisen til Android for å kunne være på de samme plattformene som leserne deres er, sier han i pressemeldingen.

Vanskeligere å utvikle

Ifølge Funder Berg er utviklingen av Android-apper mer kompleks enn utviklingen av apper til Apple-produkter.

- Utviklingen av Android-apper er mer kompleks som følge av de mange ulike maskinvareleverandørene, skjermstørrelsene og operativsystemversjonene. Til gjengjeld er det billigere og enklere å distribuere Android-apper via Googles Android Market, ettersom Google ikke er så strikse når det gjelder innholdet i en app, og appene heller ikke må godkjennes før de kan lanseres, avslutter han.

Adresseavisen er første norske avis som har lansert en avisapp til Android.