Nå kommer BMW med iPod

Nå kommer BMW med iPod

Apple og BMW vil inngå et samarbeid for å integrere iPod i bilene. Dermed kan bileierne ta med seg hele platesamlinga i bilen.

Apple Computer og BMW har utviklet et nytt grensesnitt som gjør det mulig for BMWer produsert etter 2002 å integrere Apples digitale musikkspiller, iPod, til bilenes lydsystem.

BMW er den første bilprodusenten som Apple har inngått samarbeid med, men i følge Apple blir det ikke den siste.

-- Vi satser nå i verden hvor mange av oss tilbringer mye tid, nemlig i bilen, sier Phil Schiller som er viseadministrerende direktør for produkt- og markedsføring i Apple. Til Maccentral.com sier han videre:

-- Mange investerer mye penger i bilens stereoanlegg uten samtidig å få tilgang til musikksamlingen sin. Nå kan du putte iPoden i din BMW eller Mini og ha med musikken samme hvor drar, sier han videre.

Apples iPod kobles direkte til bilens musikksystem via en kabel i hanskerommet. Der blir iPoden ladet opp, og sjåføren styrer volum og spilleliste via styringspanelet og knapper på rattet.

BMW og Apple har i følge selskapene selv en felles målgruppe. Begge selskapene sikter seg inn på teknologiinteresserte og suksessfulle mennesker. I følge IDGs MacWorld var det dette som fikk selskapene sammen.

-- Vi vet at mange BMW-eiere oppnår suksess tidlig i livet, de arbeider hardt, leker hardt og tar i bruk teknologi som sparer dem for tid eller som de fascineres av, sier Jim McDowell som er viseadministrerende direktør for markedsføring i USA for BMW.

-- Vi forstod med en gang iPoden kom at den ville appellere til mange BMW-eiere, sier McDowell.