Nå kommer fjernsyns-pc

Nå kommer fjernsyns-pc

CEBIT: Den nye pc-typen, som skal gi minst like god lyd- og bildekvalitet som dagens tv og stereoanlegg, kommer i butikken til sommeren.

CEBIT: Intel omtaler nå den tradisjonelle pc-en som en "kreativitetsmaskin". Til sommeren kommer de første modellene av en ny type pc, kalt "underholdningsmaskin", i handelen.

Basert på Pentium 4 og utstyrt med Windows Media Center skal de nye pc-ene erstatte det meste av underholdningsutstyr du har i stua fra før. Med én fjernkontroll skal du kunne se på film, høre på musikk og få tilgang til dine digitale bilder. 

-- Det aller viktigste er kvalitet, sa Intels europeiske markedssjef Christian Morales under pressekonferansen på Cebit.

Intel har samarbeidet med Dolby Laboratories slik at den nye underholdningspc-en skal gi ekte HiFi-kvalitet og fler-kanals lyd helt opp til såkalt 7.1 surround. Pc-en inneholder tv-tuner og vil kunne gi høyoppløslige tv-bilder (HDTV).

Standarder

Intel har fått med seg flere enn hundre av de viktigste pc- og hjemmeelektronikk-produsentene i Digital Home Working Group (DHWG). Aktørene er blitt enige om felles standarder, men hel del arbeid gjenstår.

Enkelhet, trådløs tilknytning og HiFi-kvalitet har vært design-kriteriene for underholdningskonseptet.

Med "Alderwood" og "Grantsdal"-prosessorene som kommer i andre kvartal vil underholdninspc-ene få enda bedre spesifikasjoner. Grantsdale har høyoppløsnings grafikk-brikke med "Dual Independent Display" som gjør det mulig å vise to forskjellige bilder på to forskjellige skjermer samtidig.

Begge brikke støtter raske DDR2-minner, mens pc-er basert på Grantsdale også kan fungere som trådløst aksesspunkt. Den nye og raskere bussteknologogien PCI Express og High Definition Audio støtter opp under multimedia-tankegangen.

Trådløst

Ved hjelp av en boks Intel kaller Digital Media Adapter tilpasses filmer og annet digitaltinnhold til tv-skjermen. Overføringen fra pc til medietilpasseren skjer trådløst.

Hvis du har en film med HDTV-kvalitet i pc-en, vil denne automatisk bli tilpasset for visning på en din vanlige tv-skjerm.

Mens enkelt grensesnitt og forbruk av underholdning er det viktigste med den nye underholdningspc-en, gjør Intel de tradisjonelle pc-ene sikrere.

-- I kreativitetspc-ene legger vi inn serverteknologi for at alt det digitale innholdet folk har samlet, ikke skal gå tapt. Redundans og spesiell programvare gjør for eksemple at harddisken kan byttes uten at du mister data, sier teknisk sjef i Intels Desktop Platform Group, Kevin Corbett.