Nå kommer hd-dvd

Nå kommer hd-dvd

2005 blir scene for en ny standard-krig.
Fremgang og utvikling er bra, men kan også være slitsomt. Når vi endelig har bestemt oss for å kaste de gamle vhs-videoene til fordel for bare dvd-er, dukker et nytt format opp.

Ifølge produsentene vil i 2005 de første filmene i det nye hd-dvd-formatet komme på markedet. Produksjonen av hd-dvd ledes av Memory-Tech og Toshiba. Selskapene tror at masseproduksjon kan startes i oktober eller november 2005.

Hd-dvd har ulike formater. Memory-Tech vil starte med produksjon av

hd-dvd-er som bare er lesbare. Disse platene vil få en vanlig dvd side med 4,7 GB lagringsplass, og en hd-dvd-side med 15 GB lagringsplass. Sist måned fikk hd-dvd ny giv da filmselskapene

Paramount Pictures, NBC Universal Pictures, Warner Bros. Pictures og New Line Cinema knyttet seg til den nye standarden. Universal har meldt at de vil komme med de første filmene på hd-dvd i sommeren 2005. Hd-dvd er en av standardene som kan etterfølge dvd. Formatet støttes av

Memory-Tech, Toshiba, NEC og Sanyo. Et Et annet format, såkalt blå laser (Blue Ray, støttes av Hewlett-Packard, Dell, Sony, Hitachi, LG, Matsushita, Misubishi, Pioneer, Samsung, Sharp og Thomson Multimedia.