Nå kommer mobilbanken

Nå kommer mobilbanken

Snart kan du utføre de samme tjenestene på mobilen som i nettbanken.

I månedsskiftet mai-juni lanserer Storebrand Bank og EDB en komplett mobilbank for bankens kunder. Det betyr at nordmenn snart vil kunne spasere rundt med banken i lomma.

Alle banktjenester som i dag tilbys i nettbanken kan utføres på mobilen. Én av fire nordmenn tror de kommer til å ta i bruk mobilbank når de får mulighet.

- Nordmenn tilvenner seg stadig raskere ny teknologi. Vi tar i bruk flere og mer avanserte tjenester på mobilen, og bruken av nettbank overstiger nå filialbesøkene med nærmere 50 prosent. Mobilbank blir et naturlig neste skritt i denne trenden, sier Trygve Dahl, utviklingsdirektør i Storebrand Bank, i en pressemelding.

Foretrekker tilgjengelighet

Den nye mobilbanken vil inneholde de samme tjenestene som finnes i nettbanken. Du kan blant annet betale regninger, sjekke saldo, godkjenne e-faktura, og ha oversikt over forfall på fakturaer og siste bevegelser på konto. Mobilbanken gir deg i tillegg mulighet til å sperre VISA-kortet og få tilsendt PIN-koden, om du har glemt den.

- Dette blir som å få nettbanken på mobilen. Det betyr at du kan utføre de fleste banktjenester helt uavhengig av tid og sted. To av tre bankkunder benytter i dag nettbank fordi den er enkel og tilgjengelig utenom bankens åpningstider. Med mobilbank blir tjenesten enda mer fleksibel, påpeker Dahl.

Sparebankforeningens undersøkelse av nettbankbruk og Norsk Gallups internettstatistikk viser at bankkunder i stadig større grad foretrekker nettbank nettopp på grunn av tilgjengelighet. De samme tallene viser at telebank, eller kontofon, er på vei ut.