Nå kommer mobilhandelen

Nå kommer mobilhandelen

Den kraftige veksten i salget av smarttelefoner setter også fart i fremveksten av mobile betalingsløsninger.

En mobiltelefon kan benyttes til langt mer enn bare telefoni og enkel kommunikasjon. I kjølvannet av den kraftige veksten i antall smarttelefoner, dukker det også frem nye anvendelsesområder. Som mobil betaling, for eksempel.

Bruken av mobiltelefon som betalingsmiddel vil vokse sterkt den nærmeste tiden, viser tall fra analysebyrået Juniper Research og betalingsselskapet PayPal.

Fra sistnevnte blir det rapportert om en salgsdobling i butikker som har tatt i bruk en prøveløsning av selskapets nye mobilhandelssystem PayPay Mobile Express Checkout. Denne løsningen blir nå lansert i de nordiske landene.

Juniper Research spår en vekst i mobilhandelsmarkedet til over 200 milliarder dollar i 2012. PayPal regner med at over 700 millioner dollar har passert selskapets betalingsløsninger ved utgangen av inneværende år.

Nordmenn ligger i verdenstoppen når det gjelder bruk av bankkort og e-handel. Nå beveger deler av disse betalingsstrømmene seg mot bruk av mobiltelefon som betaligsenhet.

Elektronikkbransjen tror at rundt halvparten av alle solgte mobiltelefoner i år, tilsvarende 1,2 millioner telefoner, vil være smarttelefoner.