Nå kommer programmet som sletter ulovlig musikk

Nå kommer programmet som sletter ulovlig musikk

Platebransjen slipper nå et program som søker gjennom pc-en etter ulovlig kopiert musikk og film.

Programmet Digital File Check kan nå lastes ned fra hjemmesidene til musikk- og filmindustriens interesseorganer IFPI og MPA. Programmet har funksjonalitet for å søke etter og slette ulovlige kopier av mediefiler.

 

Digital File Check kan også benyttes for å blokkere eller avinstallere fildelningsprogrammer på maskinen.

 

- Dette er et verktøy som vil gjøre livet lettere for de som vil nyte lovlig musikk og film fra internett, eller for de som vil at familier, venner og kollegaer skal gjøre det, sier daglig leder i IFPI, John Kennedy til Computer Sweden.

 

Riktig tidspunkt

 

I sin pressemelding hevder IFPI at programmet vil hjelpe bedrifter med å holde piratkopiering av opphavsrettsbeskyttet materiale vekk fra nettverket.

 

Det skal også hjelpe foreldre med å kontrollere sine barns aktiviteter på nettet.

 

IFPI mener at tidspunktet for lanseringen av programmet er riktig.

 

- Det kommer etter flere informasjonskampanjer som gjør det klart at deling av opphavsrettbeskyttet musikk er ulovlig og kan medføre tiltale.

 

Aldri vært så enkelt

 

Samtidig har det aldri vært enklere å laste ned musikk fra nettet. Ifølge John Kennedy er det nå mer enn 350 nettsider som tilbyr over en million låter.

 

I tillegg til at Digital File Check blir tilgjengelig på nettet vil det også bli distribuert på CD i åtte europeiske land.

 

 

Du kan lese mer om Digital File Check hos IFPI.