Nær slutten for Ementor

Med salget av Avenir mener konsernsjef Jo Lunder at selskapet er i ferd med å avslutte restruktureringsprosessen.

Ementor har strukturert og restrukturert og flyttet på enheter i selskapet gjennom hele 2005. Med salget av Avenir til EDB Business Partner, mener konsernsjef Jo Lunder at selskapet mer eller mindre er i mål.

- Med salget av Avenir, er Ementor Norge i ferd med å avslutte en omfattende restruktureringsprosess. Jeg er trygg på at vi har funnet en god løsning for våre eiere, kunder og ansatte. Denne avtalen gir oss mulighet til å styrke vår finansielle stilling og øke fokus på vår kjernevirksomhet, sier Lunder i en pressemelding.

Avenir ble etablert som en selvstendig enhet fra 20. oktober 2005 og enheten overføres nå til EDB med virkning fra 1. januar 2006. Avenir har 241 ansatte i Oslo og Bergen og hadde de første tre kvartalene i 2005 en omsetning på 160 millioner kroner.

Har solgt og sparket

I et relativt stort tempo har Lunder og hans våpendragere solgt unna, og ryddet.

- Jeg liker utfordringer, sa Lunder til Computerworld i mars i fjor.

Deretter tok det ikke mange månedene får det begynte å skje saker og ting: Ementor i Finland ble solgt for 56 millioner kroner. Ementor solgte outsourcingsvirksomheten til ErgoGroup, og omtrent samtidig ble konsulentvirksomheten skilt ut i et eget selskap og tok tilbake gamlenavnet Avenir.

Kort tid etter ble det kjent at 100 personer fikk sparken i Ementor.

Og i dag, 16. januar, solgte Ementor Avenir til EDB Business Partner.

 

Les også: Rangnes lover flere konsulentoppkjøp