Det nærmer seg prisutdeling for fri programvare

Det nærmer seg prisutdeling for fri programvare

Hvor treffer du gründeren av Linpro, stifteren av KDE-projektet og de beste norske fri programvaremenneskene på ett sted?

Jo, på utdelingen av NUUG og HiOs pris for fri programvare 2005. Tirsdag 4. oktober 2005 deles Prisen for fremme av fri programvare i Norge for år 2005 ut, til en som har gjort en spesielt fremragende innsats for å fremme bruk og/eller utvikling av fri programvare i Norge.

Prisen deles ut av den norske Unix-brukergruppen (NUUG) og Høyskolen i Oslo (HiO) i samarbeid. Årets pris er den fjerde i rekken. Første gang prisen ble delt ut var i 2002, med Skolelinux som vinner.

I 2003 ble firmaet Trolltech tildelt prisen med bakgrunn i sin mangeårige støtte for frie programvareprosjekter. I 2004 var vinneren rett fra CD-linuxen Snøfrix.

Sterke navn

I år har juryen måttet velge mellom 17 sterke kandidater. Blant dem finner vi David Elboth, Geir Isene, Jon Lech Johansen, og Morten Andreas Meyer for å nevne noen.

Hvilken av kandidatene som tildeles årets pris, blir offentliggjort på utdelingsarrangementet tirsdag 4. oktober kl 17.00 i Festsalen, Anna Sethnes hus, Høgskolen i Oslo.

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte. Ytterligere informasjon om prisen finner du her.